"Of ik nog in POI en zelfs de titel geloof voor Anderlecht? Zeker!"

  Saelemaekers gaat over de knie van Mata.

  Saelemaekers gaat over de knie van Mata.

  Anderlecht mag dan ook op Club Brugge niets gesprokkeld hebben, de positivo's van paars-wit boeten niets in aan optimisme. Hendrik Van Crombrugge ziet deze week nieuwe kansen in de Croky Cup, Alexis Saelemaekers gelooft zelfs nog in deelname aan POI en een landstitel.

  "Ik vond ons tegen Club heel goed beginnen en misschien wat verrassend op voorsprong komen, maar we kregen vrij lullig snel een tegendoelpunt. Daar moet ik een beetje mea culpa slaan, want die eerste bal had ik beter moeten verwerken", zegt doelman Hendrik Van Crombrugge.

   

  "Door de 1-1 kreeg Club heel veel vertrouwen en keerde het terug in de wedstrijd. In de tweede helft hebben we constant onder druk gestaan en offensief te weinig gebracht."

   

  "Ik denk dat de defensie goed staat, maar we geven gewoon te veel kansen weg. Je moet als ploeg verdedigen, maar als je niet in staat bent om vooraan de bal bij te houden en iets te creëren, dan is het normaal dat het gevaar steeds dichter bij je eigen goal komt."

   

  "Het is duidelijk dat we offensieve slagkracht missen, maar het is ook geen schande om te zeggen dat Club in deze topper een klasse beter was dan Anderlecht."

   

  "Het gevoel in de kleedkamer? Teleurstelling uiteraard. Bij sommige jongens hangen de kopjes naar beneden, dat is normaal. Vanaf maandag moeten we de positieve vibe er weer in krijgen en het voordeel is dat we woensdag al weer een nieuwe wedstrijd hebben om de fouten van tegen Club recht te zetten." 

  Saelemaekers: "Ik geloof nog in POI en de titel"

  Alexis Saelemakers ziet het glas halfvol, al kijkt ook hij in eigen boezem.

   

  "Het doet altijd pijn om een wedstrijd te verliezen. Club Brugge was goed, maar we hebben hen te veel laten doen en hun spel laten spelen. We hebben te weinig druk gezet."

   

  "Jongens als Vanaken en Vormer weten hoe het spelletje gespeeld moet worden en daar hebben wij te weinig tegenover kunnen zetten."

   

  "Het verschil tussen Club en Anderlecht verbaast me enerzijds wel en anderzijds ook niet. Wij waren gewoon niet agressief genoeg. Als iedereen wat agressiever op zijn man zou spelen, zou dat al iets veranderen. Dat is een werkpunt."

   

  Met 5 op 24 gaat het van kwaad naar erger met Anderlecht, maar Saelemaekers is er ogenschijnlijk de man niet naar om de handdoek te gooien.

   

  "We hebben in korte tijd met Club, Standard en Genk een aantal grote ploegen tegenover ons gekregen, maar in de wetenschap dat de play-offs nog veraf zijn, is er zeker nog niks verloren. Of ik nog in POI en zelfs de titel geloof? Zeker! We zullen er alles aan doen om ons doel te bereiken."