Keukeleire versterkt "klassieke armada" van Education First

  Jens Keukeleire dokkert binnenkort over de kasseien in het truitje van Education First.

  Jens Keukeleire (30) neemt na twee seizoenen afscheid van Lotto-Soudal. Bij Education First moet hij een belangrijke schakel worden voor de klassiekers. "Ik ben enorm tevreden met deze overstap", schrijft hij op Instagram.

  Na zes seizoenen bij Mitcheltonn-Scott en twee jaar bij Lotto-Soudal leek Jens Keukeleire opnieuw op weg naar de Australische wielerformatie. Maar uiteindelijk wordt de West-Vlaming ploegmaat van Sep Vanmarcke bij Education First.

   

  "Jens is een nieuwe schakel in onze klassieke armada", zegt CEO Jonathan Vaughters. "Hij wordt ook belangrijk om onze sprint heruit te vinden. En voor de ontwikkeling van talenten Dani Martinez en Sergio Higuita konden we wel een ervaren renner gebruiken."

   

  Met zeges in de Baloise Belgium Tour, Driedaagse van West-Vlaanderen, Nokere-Koerse en een tweede plek in Gent-Wevelgem op zijn palmares, zal Keukeleire zich blijven richten op het klassieke werk. "De eendagsklassiekers blijven mijn doel, maar ook op de kasseien sta ik mijn mannetje", zegt hij.

   

  "Ik kan zowel de sprinters helpen in de lead-out, als de klassementsrenners in de grote rondes. Bij Education First vind ik een goede balans tussen racen op het hoogste niveau en plezier."