KBVB stelt voormalig Frans topscheidsrechter aan als VAR-manager

  Frédy Fautrel floot meer dan honderd wedstrijden.

  Voormalig topscheidsrechter Frédy Fautrel moet het gebruik van de videoscheidsrechter in de Belgische competitie in goede banen leiden. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de Fransman aangesteld als VAR-manager.

  Frédy Fautrel was tussen 2005 en 2016 een Franse FIFA-scheidsrechter, die meer dan honderd UEFA- en FIFA-wedstrijden heeft gefloten. Hij deed ook ervaring op in de Champions League en was assistent-scheidsrechter op het EK 2012 en het EK 2016. 

   

  Nadien raakte Fautrel nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Video Assistant Referee (VAR). Zo hield hij toezicht op de ontwikkeling van het VAR-centrum van de Franse voetbalbond (FFF) in Parijs. Tot deze zomer leidde Fautrel als scheidsrechtersbaas het technische departement van de profscheidsrechters in Frankrijk en begeleidde hij de videorefs.

   

  Die "schat aan ervaring" wil de KBVB nu inzetten in de Jupiler Pro League. Als VAR-manager zal Fautrel zich binnen het Professional Refereeing Department toeleggen op de videoscheidsrechters.