JPL in beeld: Octopus Hendrik, Boucaut in de war en faire Sylla

  Van Crombrugge schudde de ene na de andere redding uit zijn mouw.

  De beste Anderlecht-speler op het veld van Club Brugge? De award voor meest fatsoenlijke speler op de Belgische velden? En de grootste applausmeter? Deze video's schetsen de antwoorden van afgelopen weekend.

  Belegering voor doel van Van Crombrugge

  Anderlecht verloor gisteren met 2-1 van Club Brugge. Een eervolle nederlaag in Jan Breydel, denk je dan. Maar dat zou scorebordjournalistiek zijn, zo bewijst onderstaande compilatie. Doelman Hendrik Van Crombrugge stond - zoals bij Eupen - in een schiettent en hield in zijn eentje een historische bolwassing tegen. 

  Deze reddingen leverden wél punten op: Genk mag Coucke danken tegen Oostende

  Applaus voor Sylla

  Op alle voetbalvelden wordt gehamerd op fair play, maar Idrissa Sylla voegde de daad ook bij het woord. De KVO-spits versierde een corner, maar had de bal als laatste aangeraakt. Hij ging de vergissing zelf rechtzetten bij de scheidsrechter, wat hem applaus opleverde van de Genkse aanhang. 

  Dingdong! Lustig incasseert lange bal op een pijnlijke plaats

  Iedereen scheidsrechter?

  En plots lag het spel stil in Jan Breydel... Niemand had een verklaring voor het oponthoud, ook scheidsrechter Alexandre Boucaut niet. Voelde in de tribunes iemand zich geroepen om de rol van Boucaut even over te nemen? 

  Nu al geliefd op de Bosuil: iedereen recht op de banken voor Steven Defour