Herygers: "Voorzichtig zijn om het nu al over de doorbraak van Iserbyt te hebben"

  Iserbyt was gisteren heer en meester in Waterloo.

  Eli Iserbyt (21) is zonder twijfel de crosser van het seizoensbegin. De West-Vlaming scoorde een dubbeltje in de VS met zeges in Iowa en Waterloo. "De carrière van Iserbyt zal mee afhankelijk zijn van wat Van der Poel en Van Aert nog zullen doen", stelt Paul Herygers.

  Eli Iserbyt won na Iowa gisteren ook de Wereldbeker-veldrit in Waterloo. Staat het grote talent nu echt voor zijn doorbraak? "Het is nog vroeg op het seizoen, maar we mogen geen afbreuk doen aan zijn zeges omdat Mathieu van der Poel en Wout van Aert er niet bij zijn", stelt analist Paul Herygers.

   

  "Die twee mannen kunnen roet in het eten gooien, maar Iserbyt reed gisteren wel weg van Toon Aerts en dat was niet zomaar op een snelle omloop. Het was gisteren cross à volonté, toch eentje om serieus te nemen. Wat hij doet is bewonderenswaardig, maar we moeten voorzichtig zijn om het te hebben over een doorbraak."

   

  "We hebben ons lang afgevraagd welk type crosser Iserbyt is", vervolgt Herygers. "Vroeger was hij geweldig onstuimig. Hij vliegt er altijd in en dat moet je bewonderen, maar anderzijds denk je: pak het eens anders aan, Eli."

   

  "Hij is nog zo jong en hij is een klein en tenger kereltje. Hij rijdt iedere keer op kop. Maar het is wel een kerel om te appreciëren. Hij vliegt erin, maakt koers en dat is leuk. Dat willen we zien."

   

  Is Iserbyt dan de man die Van Aert en Van der Poel het vuur aan de schenen kan leggen? "Hij is in elk geval een pure crosser. Bij Wout en Mathieu moet je afwachten welke weg ze zullen inslaan."

   

  "Als Mathieu straks wereldkampioen wordt op de weg, dan kan dat heel veel betekenen voor Eli en de andere crossers. Mathieu zal ooit met een 15-tal crossen genoegen nemen. De carrière van Eli zal dus mee afhankelijk zijn van wat Van der Poel en Van Aert zullen doen."

  Als Mathieu straks wereldkampioen wordt op de weg, dan kan dat heel veel betekenen voor Eli en de andere crossers. Mathieu zal ooit met een 15-tal crossen genoegen nemen. De carrière van Eli zal dus mee afhankelijk zijn van wat Van der Poel en Van Aert zullen doen.

  Paul Herygers

  Bekijk een samenvatting van de cross in Waterloo: