Van Aert: "Favorieten voor het WK? Trentin, Van der Poel en Loetsenko"

  Van der Poel klopte Trentin in Groot-Brittannië.

  Bondscoach Rik Verbrugghe had in Yorkshire graag op Wout van Aert gerekend, maar de alleskunner ging niet in op de uitnodiging en na zijn val in de Ronde van Frankrijk verdween ook de laatste waterkans. Van Aert blikte gisteren op een persmoment kort vooruit op de regenboogstrijd. "Ik denk dat mijn collega uit het veld veel kans heeft."

  Wout van Aert gaf gisteren nog eens een persconferentie. De 25-jarige klepper van Jumbo-Visma zou dat - in normale omstandigheden - wellicht niet gedaan hebben in Yorkshire. Het WK paste niet in de planning van de wegrenner/crosser en na zijn smak in de Tour zat zijn wegseizoen er heel abrupt op.

   

  "Wie zondag wereldkampioen wordt? Ik denk dat mijn collega uit het veld heel veel kans heeft", vertelde Van Aert gisteren op een persbabbel, waar hij een update gaf over zijn fysieke paraatheid.

   

  "Als ik Mathieu de laatste weken zie rijden, dan lijkt hij wel heel hard in orde. Hij zal wel de rol van topfavoriet toegeschoven krijgen en op de weg is dat niet makkelijk. Maar mijn favorieten zijn Trentin, Van der Poel en Loetsenko."

   

  Op dat lijstje staat geen Belg? "Als Belg hoop je dat ze het goed doen. Maar ik denk dat ze in een groep met Sagan en Van der Poel het toch altijd moeilijk zullen hebben om hen te kloppen. Alleen aankomen op zijn Gilberts zou leuk zijn om te zien."