Pakt Van Moer weer WK-medaille? "Samen met Campenaerts in bungalow"

  Van Moer

  Brent Van Moer: "Ik hoop stiekem weer op het podium."

  Brent Van Moer zou straks wel eens voor een eerste Belgische medaille kunnen zorgen op het WK wielrennen. Vorig jaar veroverde de 21-jarige immers zilver op het WK tijdrijden bij de beloften. "Die 2e plaats ken ik al en met een 3e plaats ben ik misschien niet zo tevreden", klinkt het ambitieus.

  Brent Van Moer rijdt sinds dit seizoen voor de profs van Lotto-Soudal, maar toch neemt hij vandaag nog een laatste keer deel bij de beloften.  "Iedereen zal verwachten dat ik weer op dat podium zal staan, maar zo eenvoudig is het niet."

   

  "Uiteraard is het podium mijn ambitie. Die 2e plaats ken ik al en met een 3e plaats zal ik misschien minder tevreden zijn", lacht hij. "Natuurlijk wil ik meedoen voor het goud, maar het verschil met Bjerg was vorig jaar 30 seconden. Ik hoop dat die kloof nu wat kleiner is."

   

  Van Moer liet in ieder geval niets aan het toeval over. "Ik heb de Ronde van Groot-Brittannië gereden en ben daarna in Engeland gebleven. Samen met Victor Campenaerts zat ik op afzondering in een bungalow."

   

  "Ik heb heel wat van Victor kunnen leren. Hoe hij en zijn team zich maniakaal voorbereiden. Ze kennen elk hupje op het parcours. Ik heb hetzelfde proberen te doen."

  Van Wilder: "Dit parcours moet mij liggen"

  Met eerstejaarsbelofte Ilan Van Wilder heeft België een 2e mooie naam aan de start dinsdag. "Ik vind het een heel mooi parcours, dat mij moet liggen", zegt Van Wilder. "Top 10 zou al mooi zijn, maar het is vooral weer een mooie ervaring. Weer een WK, weer veel om bij te leren."

   

  Van Wilder werd onlangs nog 3e in het eindklassement van de Ronde van de Toekomst. "Ik ben daar goed uitgekomen, niet echt supervermoeid. Zo trek ik in een goeie conditie naar het WK. Voor mij zijn de Denen de favorieten, maar ik zie ook Van Moer een mooie uitslag rijden."

  Live op Sporza:

  U kunt live kijken naar het WK wielrennen met de tijdrit van de beloften op onze livestream en op tv: vanaf 11u op Eén, vanaf 12.55u op Canvas. Met commentaar van Renaat Schotte en José De Cauwer.