Matteo Trentin trekt met een extra zege op zak naar het WK

  Matteo Trentin heeft zijn claim voor het Italiaanse kopmanschap op het WK in Yorkshire kracht bijgezet in de Trofeo Matteotti, een eendagskoers in Pescara. Trentin was de snelste van een vluchtersgroepje dat uit de greep van het peloton bleef. 

  Matteo Trentin wou een week voor het WK nog eens goed koers maken en trok als lid van de Italiaanse ploeg zelf in de aanval. Andrey Amador was de bekendste van zijn 4 metgezellen.

   

  In het peloton waren vooral Dimension Data en en Astana actief, maar het lukte niet om de grote groep tot bij de vluchters te brengen. Formolo, Clarke en Eiking probeerden dan maar met hun drietjes de kloof te dichten. Ook dat lukte niet. In de sprint had Trentin geen kind aan zijn medevluchters. Sep Vanmarcke was de snelste van het achtervolgende peloton.

   

  Voor Trentin is het zijn 6e zege van het seizoen. Onlangs won hij nog een rit in de Tour en eentje in de Ronde van Groot-Brittannië (waar hij ook 2e werd in het eindklassement). Met de WK-vorm zit het dus wel snor.

  Uitslag Trofeo Matteotti (1.1)

  1.  Matteo Trentin (Ita) - 195 km in 4u44'22"
  2. Andrey Amador (CRi) - zelfde tijd
  3. Daniel Savini (Ita)
  4. Fabien Doubey (Fra)
  5. Matteo Fabbro (Ita) op 6"
  6. Sep Vanmarcke - 32"
  7. Manuel Belletti (Ita) - z.t.
  8. Sonny Colbrelli (Ita)
  9. Cyril Gautier (Fra)
  10. Nelson Andres Soto (Col)