Guardiola over De Bruyne: "Kevin ziet dingen die anderen niet zien"

  Afgelopen zaterdag stroopte Manchester City Watford af met 8-0. Kevin De Bruyne pakte nog maar eens uit met een masterclass assists geven én zorgde zelf voor het toetje met de 8e goal. Pep Guardiola is dan ook lyrisch over zijn spelmaker.

  Kevin De Bruyne strooide met heerlijke passes tegen Watford en mag het zijn ploeggenoten verwijten dat hij niet meer dan 2 assists achter zijn naam kreeg. "Kevin ziet dingen die anderen niet zien, zelfs naast het veld", zegt coach Pep Guardiola.

   

  "Soms is hij echt een speciale speler. Hij heeft zoveel talent, dankzij zijn combinatie van vista en zijn afwerking. Maar soms ben ik ook gefrustreerd door hem, als hij simpele ballen verliest bijvoorbeeld. Hoe kan iemand met zoveel talent de bal verliezen?"

   

  "Bij Kevin is veel afhankelijk van zijn gevoel. Soms zit hij wat in een dipje, maar als hij gelukkig is, is hij een ongelooflijke speler. We hadden vorig seizoen een geweldig jaar met 4 trofeeën, maar toch hebben we hem erg gemist."

  Soms frustreert Kevin mij ook. Hoe kan iemand met zoveel talent zulke simpele ballen verliezen?

  Pep Guardiola

  Enkele staaltjes van De Bruyne uit de match tegen Watford