Ga naar de inhoud

Huafa Properties Zhuhai Championships

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Andy Murray: "Soms voel ik me nog traag op de tennisbaan"

 ma 23 september 2019 07:34
Andy Murray
Andy Murray op een persconferentie in China.

De komende drie weken zijn belangrijk voor Andy Murray en zijn comeback. De 32-jarige voormalige nummer 1 van de wereld wil in China aan zijn snelheid werken. "Maar het allerbelangrijkste is dat ik geen pijn meer heb."

Andy Murray wil de komende weken in Azië nieuwe stappen zetten op weg naar een terugkeer op het hoogste niveau. "Op dit moment is mijn lichaam nog aan het herstellen van mijn heupoperatie", zegt Murray, die deze week in China meedoet in het enkelspel.

 

"Mijn spieren zijn helemaal nog niet de oude, zeker niet de spieren die geraakt zijn tijdens de operatie. Soms voel ik me traag op de baan. Ik hoop dat ik die snelheid zal terugvinden door wedstrijden op het hoogste niveau te spelen."

 

Murray is weggezakt naar plaats 413 op de ATP-ranking en neemt de komende weken ook nog deel aan de toernooien van Peking en Shanghai. "Ik weet dat het nog een lange weg is, maar het belangrijkste is dat ik geen pijn meer heb aan mijn heup. Dat is heel positief."

 

Eerder deze maand won Murray twee wedstrijden op een Challenger-toernooi in Mallorca. "Fysiek moet ik nog veel verbeteren, want in dat toernooi heb ik gemerkt dat ik nog geen reeks wedstrijden aankan. Daar was ik nog niet klaar voor. De afgelopen weken heb ik hard aan mijn conditie gewerkt."

Murray vanop de Zhuhai Championships:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.