Van der Poel traint nog 100 km extra na Primus Classic: "Nodig voor WK"

  Een topnotering zat er voor Mathieu van der Poel niet in in de Primus Classic, maar de Nederlandse aas voor het komende WK reed toch weer een opvallende koers. "Het was een goeie laatste test."

  Mathieu van der Poel maakte de voorbije weken overal waar hij aan de start stond indruk. Ook in de Primus Classic in Haacht, al ging het feestje uiteindelijk niet door. "Het ging vrij goed, ik heb mijn benen kunnen testen en het voelde goed aan."

   

  "Uiteindelijk ging de koers toch weer op het slot. Anders had er meer ingezeten. Maar het kan op het WK ook zo zijn dat de favorieten naar elkaar kijken en er uiteindelijk iemand anders wint."

   

  Van der Poel sprintte ook niet meer mee voor een ereplaats of zelfs de zege. "Ik was niet goed gepositioneerd. Op zo'n aankomst ben ik ook niet de snelste als de koers niet hard genoeg was."

  "Ik wil nog 1 keer de afstand van het WK in de benen hebben"

  De renners in Haacht waren iets over 17u binnen, maar dan nog zat de werkdag van Van der Poel er niet op. "Ik ga nog een kleine 100 kilometer rijden. Ik wil de afstand van het WK graag nog 1 keer in de benen hebben."

   

  "Dat heb ik de laatste tijd gemist, dat vind ik belangrijk. En vandaag is daar de ideale dag voor." De Primus Classic was bijna 200 kilometer, volgende week moeten de renners op het WK 285 kilometer afhaspelen. "Voor de rest van de week zal ik niet veel meer doen. Gewoon wat rusten en de conditie onderhouden."