Viviani helpt Lampaert aan eindoverwinning in Slovakije

  Elia Viviani

  Elia Viviani is de snelste in zijn Europese kampioenentrui.

  Elia Viviani heeft de kers op de taart gezet voor Deceuninck-Quick Step in de Ronde van Slovakije. De Europese kampioen klopte Démare en Kristoff in de sprint van de slotetappe. Ploegmaat Yves Lampaert gaat met de eindzege naar huis.

  Yves Lampaert begon vandaag als leider aan de slotetappe, maar zegezeker was hij nog niet. Dankzij de bonificatieseconden waren de Zwitser Küng en de Fransman Démare (allebei FDJ) nog gevaarlijke klanten voor de eindoverwinning.

   

  Dankzij het ploegenspel kraaide de Belgische WK-renner toch victorie. Teammaat Elia Viviani maaide het gras voor de voeten van de concurrentie weg in de massasprint. De Europese kampioen won de etappe waardoor Démare op 1 seconde strandt van Lampaert in de eindstand. Küng wordt 3e op 3 tellen van onze landgenoot.

   

  Voor Lampaert is het zijn tweede zege van het seizoen, na de overwinning in de tijdrit van de Ronde van Zwitserland (World Tour), al won hij met Gullegem Koerse, Kortrijk Koerse en Izegem Koers dit jaar al enkele kleinere wedstrijden of criteriums. Eerder won Lampaert met de Driedaagse van West-Vlaanderen in 2015 ook al eens een rittenkoers.

  Uitslag slotrit

  1. Elia Viviani (Ita) - in 3u17'36"
  2. Arnaud Démare (Fra)
  3. Alexander Kristoff (Noo) 
  4. Stefan Küng (Zwi)
  5. Matteo Pelucchi (Ita)

  Eindstand

  1. Yves Lampaert - in 17u14'21"
  2. Arnaud Démare (Fra) - op 1"
  3. Stefan Küng (Zwi) - 3"
  4. Kamil Gradek (Pol) - 17"
  5. Tom Bohli (Zwi) - 21"

   

  Op de erelijst volgt Yves Lampaert ploegmaat Julian Alaphilippe op.