Strafpunten leveren Chouchi tweede brons van het jaar op in Tasjkent

  Sami Chouchi profiteerde in de herkansingen van de strafpunten van zijn tegenstrevers.

  Sami Chouchi (IJF 18) heeft een bronzen medaille weggekaapt op de Grand Prix Judo van Tasjkent in de klasse tot 81 kilogram. Het geluk was aan de zijde van onze landgenoot in Oezbekistan, want hij won drie kampen op strafpunten.

  Sami Chouchi begon zijn Oezbeekse avontuur met een waza-ari tegen de Kazach Vladimir Zoloëv (IJF 32). In zijn tweede duel had hij wat meer moeite met de Wit-Rus Yusup Bekmurzaev (IJF 157), die in de verlengingen moest plooien na een derde strafpunt.

   

  Thuiskamper Muso Sobirov (IJF 139) verwees Chouchi na een kamp van amper 39 seconden door naar de herkansingen, maar daarin graaide onze landgenoot toch nog een bronzen medaille weg. Zowel de Kazach Didar Khamza (IJF 19) als de Rus Abas Azizov (IJF 116) kreeg een fataal derde strafpunt achter de naam.

   

  Voor Chouchi, vorig jaar vice-Europees kampioen, is het de tweede bronzen medaille van het jaar. In januari werd hij al eens derde op de Grand Prix van Tel Aviv.