Bondscoach Red Dragons: "Ons EK is niet geslaagd en dat is heel zuur"

  Bondscoach Van Kerckhove: "Ik baal enorm hard."

  De Red Dragons dropen ontgoocheld af in de achtste finales op het EK volleybal. Ook bondscoach Brecht Van Kerckhove stak zijn teleurstelling niet weg. "Ik heb op dit moment nog geen antwoorden voor deze nederlaag."

  De Red Dragons leken op weg naar een kwartfinale tegen Servië, maar struikelden over Oekraïne in de aanloop. "We hebben ons doel niet gehaald", trapte de bondscoach een open deur in. "Onze kansen lagen goed en als we ons niveau halen, moet dat voldoende zijn, maar dat is vandaag niet gelukt."

   

  "We hebben onze poulewedstrijden afgewerkt met overtuigend volleybal, maar nu beginnen we plots te twijfelen. Dat begrijp ik niet. We verliezen van een team dat intrinsiek niet beter is dan wij."

   

  "Dit is enorm pijnlijk. En het is nog pijnlijker dat we geen recht op antwoord hebben. Het EK is plots voorbij voor ons. Ik heb nu veel tijd om na te denken wat we anders en beter hadden kunnen doen, maar het EK is niet geslaagd voor mij."

  "De Red Dragons horen thuis in de top 8 van Europa"

  Van Kerckhove moet op zoek naar verklaringen voor de uitschakeling. "Of we al te veel bezig waren met de kwartfinale? De buitenwereld misschien wel, maar wij niet. We waren op onze hoede voor Oekraïne en hebben de wedstrijd niet licht opgepakt."

   

  "We misten Hendrik Tuerlinckx met een scheurtje in de tussenribspier. Het risico was veel te groot om hem te laten spelen. Maar het is een beetje gemakkelijk om onze nederlaag daar op te steken. We hebben in de derde set bewezen dat we de controle konden houden."

   

  "Dit is heel zuur. Deze ploeg hoort in de top 8 van Europa thuis. Ik ga heel hard balen en morgen nog wat verder balen. Op dit moment heb ik nog geen antwoorden, maar daar ga ik de komende weken naar op zoek. Ik zal de beelden bestuderen en kijken wat beter kan."