VIDEO: Meesseman is on fire in WNBA: 30 punten en finale binnen bereik

  " "

  Na een 2e topprestatie van Emma Meesseman op een rij staat Washington op 1 zege van de finale.

  De Washington Mystics staan op 1 wedstrijd van de WNBA-finale en dat hebben ze in grote mate te danken aan Emma Meesseman. Nadat onze landgenote eergisteren al 27 punten binnengegooid had in de eerste match tegen de Las Vegas Aces, deed ze vannacht nog beter: 30 punten, een evenaring van haar persoonlijke record. Washington won met 103-91.

  Vorig jaar misten de Mystics Meesseman in de competitie en de play-offs wegens interlandverplichtingen en verloren ze de finale. Dit jaar is de Belgian Cat dat flink aan het goedmaken.

   

  Meesseman beheerst de website van de WNBA in titels en foto's. Ze was gisteren dan ook weer flink op dreef. Bij de rust zat de small forward al aan 16 punten, ook een persoonlijk record. In totaal kwam ze tot 11 field goals, waaronder 5 driepunters, aangevuld met 3 vrijworpen.

   

  Met 30 punten was ze andermaal topschutter van haar ploeg. Haar 27 punten van dinsdag waren al een verbetering van haar WNBA-record. Op 2 minuten van het einde gooide Meesseman haar laatste bom, waarmee ze het lot van de Aces definitief bezegelde (98-86). Een 10-0-run in het derde quarter zette de Mystics op de goeie weg (75-64). Daarna kwamen de bezoekers niet meer dichter dan 8 punten. Bij de thuisploeg kwam Kim Mestdagh opnieuw niet van de bank.

   

  Meesseman sprak voor WNBA-tv over haar prestatie, met ook nog 6 rebounds en 4 assists: "Ik ben erg gemotiveerd om het goed te doen en de finale te halen. Je thuismatchen winnen is belangrijk. We weten ook wat nog beter moet, dat is een plus. Daar gaan we aan werken."

   

  "Vandaag was onze verdediging beter, al moeten we hun comebacks eruithalen. Een goeie verdediging helpt ons ook in de aanval. We gaan nu naar Vegas met de idee van nog beter te doen. Zij gaan thuis heel gemotiveerd zijn."

  Bekijk de hoogtepunten van Meesseman:

  Ploegmate Delle Donne krijgt MVP-trofee