Stockholm is slachtoffer van hervorming Diamond League

  Atleten in actie op de Diamond League in Stockholm.

  De Diamond League landde dit jaar op 30 mei in Stockholm.

  De atletiekmeeting van Stockholm zal volgend seizoen geen deel meer uitmaken van de Diamond League. De meeting is het kind van de rekening van de hervorming van de Diamond League.

  De Internationale Atletiekfederatie hervormt de Diamond League van 14 naar 13 meetings per seizoen. Dat was al bekend, nu is ook bekend welke meeting afvalt.  Stockholm dus. De organisatoren maken zich evenwel geen zorgen over het voortbestaan van hun meeting.

   

  "We kunnen onze financiële middelen nu vrij aanwenden, zonder rekening te houden met allerlei voorwaarden. Dit heeft dus ook zijn voordelen", verklaarde directeurmeeting Jan Kowalski. Hij kondigde meteen ook aan dat er een nieuw contract voor vijf jaar werd afgesloten met de hoofdsponsor.

   

  Zoals werd verwacht, wordt er dus niet geraakt aan de deelname van de meeting in Brussel, de Memorial Van Damme. Eerder werd wel bekend dat Brussel de volgende twee seizoenen niet langer mee de finale van de Diamond League mag organiseren.