De Vuyst (32) fietst in 2020 aan zijde van Van Vleuten: "Een hele eer"

  Sofie De Vuyst (32) rijdt in 2019 voor de Nederlandse ploeg Parkhotel Valkenburg.

  Sofie De Vuyst heeft een mooie transfer versierd naar het Australische team Mitchelton-Scott. De renster reed zich dit jaar bij de Nederlandse ploeg Parkhotel Valkenburg in de kijker met winst in de Brabantse Pijl en tweede plaatsen in La Classique Morbihan en de Flanders Ladies Classic.

  De Vuyst is al ruim 10 jaar prof en brengt volgens Mitchelton-Scott "een schat aan ervaring mee, vooral in de Belgische klassiekers". De Vuyst is in de wolken met de transfer. "Het is heel speciaal om toe te treden tot Mitchelton-Scott, een van de beste ploegen in het vrouwenpeloton."

   

  "Alles lijkt heel erg professioneel. Ik kijk ernaar uit samen te werken met de beste klimster en klassementsrenster in de wereld, Annemiek van Vleuten. Ik beschouw dit als een hele eer en ik ga er alles aan doen om Annemiek zo goed mogelijk bij te staan."

   

  "Ik wil Annemiek en Amanda Spratt helpen in de klimwedstrijden en ik hoop hetzelfde niveau te halen als dit jaar. Dan zal ik een goeie steun zijn in de finales van de grote wedstrijden. Uiteraard zou zelf een UCI-wedstrijd winnen ook mooi zijn."

   

  En welke dat dat dan wel mag zijn? "Ik hou van heuvelachtige en harde wedstrijden. Na een klimwedstrijd heb ik een redelijk goeie sprint. Mijn favoriete wedstrijden zijn de Ronde van Vlaanderen en Omloop Het Nieuwsblad, want die liggen op mijn trainingsparcours. Maar vanwege hun profiel hou ik ook van Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl."

   

  Sofie De Vuyst is de partner van Bart De Clercq, die onlangs zijn afscheid van de wielersport aankondigde. Ze behaalde al verschillende medailles op het BK, zowel in de weg- als de tijdrit. In 2017 kwam ze zwaar ten val en moest ze lang revalideren.

  Ik beschouw het als een hele eer dat ik Annemiek van Vleuten mag helpen.

  Sofie De Vuyst