Démare knalt de rest uit het wiel in Slovakije, Lampaert blijft leider

  Arnaud Démare was duidelijk de sterkste bergop.

  Arnaud Démare heeft de derde rit in de Ronde van Slovakije op indrukwekkende wijze gewonnen. De Fransman sprintte in de laatste oplopende meters krachtig weg van zijn concurrenten. Yves Lampaert werd 5e op een paar seconden en blijft leider.

  De derde etappe richting Hlohovec barstte pas los toen de vier vroege vluchters bij de lurven werden gevat. Onder leiding van Deceuninck-Quick Step en Bora-hansgrohe werd het peloton flink uitgedund door de wind.

   

  Leider Yves Lampaert fietste attent mee in de eerste waaier, zo'n zestig renners begonnen aan de laatste tien kilometer. De oplopende sprint werd daarna door Arnaud Démare op indrukwekkende wijze naar zijn hand gezet na knap werk van zijn ploegmaats.

   

  Lampaert werd vijfde op vijf seconden en blijft leider. De Ronde van Slovakije eindigt morgen met een rit over vijf beklimmingen van de tweede categorie.

  Uitslag rit 3
  1. Arnaud Démare (Fra) 200km in 4u39'09"
  2. Alexandr Riaboeshenko (WRu) +2"
  3. Alexander Kristoff (Noo)  
  4. Stefan Küng (Zwi) +5"
  5. Yves Lampaert  
  9. Gijs Van Hoecke  
  Tussenstand
  1. Yves Lampaert