Nederlandse ministers kijken naar Feyenoord tijdens zitting Tweede Kamer

    In België is het parlementair jaar gisteren begonnen met het eerste vragenuurtje en ook in Nederland is men deze week van start gegaan na het zomerreces. Al had niet iedereen er evenveel zin in de nieuwe werkweek. Twee ministers besloten dan maar om tijdens een debat de Europa League-wedstrijd van Feyenoord te volgen. 

    Tijdens een zitting van de Algemene Beschouwingen gisteren in de Tweede Kamer werden minister van justitie Ferd Grapperhaus en minister van infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen op de camerabeelden betrapt toen ze de wedstrijd Rangers-Feyenoord aan het volgen waren op hun tablets. Feyenoord verloor overigens met 1-0 in Schotland.

     

    Net zoals in België zijn het ook in Nederland belangrijke politieke weken. Zo wordt er tijdens de Algemene Beschouwingen onder andere de Troonrede en de Rijksbegroting besproken. Het regende dan ook verontwaardigde reacties op het voorval. Al zagen anderen er ook wel de humor van in.