Nina Sterckx verbetert drie Europese jeugdrecords op WK

  Nina Sterckx.

  Nina Sterckx.

  Nina Sterckx heeft haar status van toptalent nog eens onderstreept. Op het WK gewichtheffen in Thailand rolden haar spierballen naar een verbetering van het Europees record U17. 

  Op dit moment wordt in Pattaya in Thailand het WK gewichtheffen voor senioren gehouden. De 17-jarige Nina Sterckx is een van de deelneemsters. In haar gewichtsklasse (tot 55 kilogram) werd ze uiteindelijk 18e.

   

  Haar prestatie was meteen goed voor 3 Europese jeugdrecords. In de snatch (het gewicht in een keer boven het hoofd brengen) kwam ze tot 85 kg, een verbetering van het Europese jeugdrecord met 3 kilogram. In de Clean & Jerk (het gewicht eerst op de schouders brengen en daarna boven het hoofd stoten) tilde ze 102 kg. Een verbetering van het Europese jeugdrecord met 1 kg.

   

  Met een totaal van 187 kg verbeterde ze zo ook het Europees record U17 met 4 kg.