VIDEO: Het grote blunderboek van Loris Karius

  Loris Karius, de Duitse doelman van Besiktas, deed gisteren in de Europa League wedstrijd tegen Slovan Bratislava zijn weinig benijdenswaardige reputatie als meester klungelaar alle eer aan. Hij is jammer genoeg niet aan zijn proefstuk toe. Wij lijsten zijn meest memorabele fases even voor jullie op.

  Nachtmerrie in de finale van de Champions League

  In het seizoen 2017/2018 speelde Liverpool de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Karius kreeg de voorkeur onder de lat op onze landgenoot Simon Mignolet. De wedstrijd draaide uit op een drama voor de Duitse doelman.

   

  Karius maakt de hele wedstrijd al een onzekere indruk, maar bij een 0-0 stand in de 50ste minuut wordt het zwart voor zijn ogen. Volledig vrijstaand in de grote rechthoek gooit hij de bal recht in de voeten van Karim Benzema die zo'n cadeau uiteraard niet laat liggen.

   

  Mané zorgt dan meteen voor de gelijkmaker maar de nachtmerrie voor Karius is nog niet voorbij. Eerst maakt Bale er met een omhaal, waar de doelman op zich weinig aan kan doen, 2-1 van.

   

  Maar in de 83ste minuut laat hij een totaal ongevaarlijk schot van Bale vanop zo'n 35 meter recht door z'n handen glippen. Weg is de Champions League droom en Karius verlaat in tranen het veld.

  Finale Champions League Liverpool - Real Madrid

  Geklungel in de kwartfinales tegen Manchester City

  Karius was in dat seizoen niet aan zijn proefstuk toe. Ook op de weg naar de finale van de Champions League had de Duitser al enkele circusnummers opgevoerd en het mag een wonder heten dat Liverpool überhaupt de finale haalde.

   

  In de terugwedstrijd van de kwartfinales tegen Manchester City schat hij een voorzet slecht in. Hij bokst de bal klungelig naar de grond en via ploegmaat James Millner en Gabriel Jesus komt de bal bij Leroy Sané die scoort. Gelukkig voor Liverpool en z'n doelman keurt de grensrechter het doelpunt, onterecht trouwens, af voor buitenspel.

  Terugwedstrijd Manchester City - Liverpool

  Kolder in de halve finales tegen AS Roma

  Ook in de halve finales tegen AS Roma is Karius op z'n minst gezegd 'niet op z'n best'. Het begint al in de heenwedstrijd waar hij bij een 0-0 stand een schot van Kolarov door z'n handen laat glippen. Gelukkig brengt de lat redding. Liverpool wint de match met 5-2.

   

  Maar in de terugwestrijd is het opnieuw prijs. Eerst komt Karius nogal ongelukkig uit en haalt hij Dzeko onderuit in het strafschopgebied. Maar de doelman heeft weer geluk want de lijnrechter heeft twijfelachtig buitenspel gezien. Geen penalty en geen rode kaart.

   

  Maar enkele minuten later is het wel prijs. Karius bokst een afstandschot  recht in de voeten van Dzeko die er 2-1 van maakt. Liverpool verliest die matcht wel met 4-2 maar plaatst zich toch voor de finale. Alle blunders uit heen- en terugwedstrijden zijn vergeten.

  Heenwedstrijd Liverpool - Roma

  Terugwedstrijd Liverpool - Roma

  Blunderend in de Europa League

  Ook in de Europa League is Karius niet aan z'n proefstuk toe. De doelman van Besiktas  slikte tegen Malmö met zijn nieuwe Turkse club ook een opmerkelijke treffer. Een voorzet wijkt af op een Turkse rug en waait over een hulpeloze Karius in doel. Soms kan een afgeweken bal je op het verkeerde been zetten, maar om er dan grandioos naast te slaan is ook niet echt sterk.

  Malmö - Besiktas

  Missers in de Premier League

  Ook in de Premier League wisselde Karius goede prestaties af met onwaarschijnlijke blunders.

   

  In het seizoen 2016-2017 verloor Karius zelfs zijn plaats onder de lat bij Liverpool na enkele missers. De druppel die de emmer deed overlopen was toen hij bij een 3-3 stand de bal loste en Nathan Aké de 4-3 kon binntikken.

   

  Na de verloren CL-finale in 2018 heeft Karius opnieuw zeep aan zijn handen. Bij een 0-3 stand tegen Tranmere Rovers slaagt de doelman er niet in een vrije trap die recht op hem af komt onder controle te krijgen. Een speler van Tranmere die snel op de bal is kan gemakkelijk scoren.

  Bournemouth - Liverpool

  Tranmere Rovers - Liverpool