Spreekkoor: "Les Wallons c'est du caca" kost Westerlo 1.000 euro

  Westerlo heeft een boete van 1.000 euro gekregen van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond voor spreekkoren van zijn fans in de match tegen Virton.

  Tijdens de wedstrijd Virton-Westerlo hoorde de aanwezige match delegate gedurende 20 seconden "Les Wallons c'est du caca" uit het supportersvak van Westerlo. Het Bondsparket vroeg daarop een boete van 2.500 euro.

   

  "Dit heeft niets te maken met gezonde sportiviteit, maar eenvoudig weg met een kwetsend spreekkoor tegenover een ganse bevolkingsgroep. Het kan aanzetten tot haat en is een totaal gebrek aan respect", was bondsprocureur Chris Van Den Bossche scherp voor Westerlo.

   

  Clubmanager Wim Van Hove van Westerlo erkenden het kwetsend karakter van het spreekkoor. Van Hove zette uiteen welke maatregelen Westerlo neemt om dergelijke gedragingen te verbannen uit de Westelse tribunes. Om die "inspanningen" en de "constructief ingestelde proceshouding" hield de Geschillencommissie Hoger Beroep het op een boete van 1.000 euro.