Antwerp-AZ krijgt staartje: Boete voor Antwerp en zware schorsing voor Bolat

  Antwerp kent zijn straf voor de ongeregeldheden in het Koning Boudewijnstadion tijdens de Europese match tegen AZ. Ook doelman Sinan Bolat krijgt een strenge straf.

  De terugmatch van de laatste voorronde van de Europa League tussen Antwerp en AZ in het Koning Boudewijnstadion was niet alleen sportief bewogen. Herinner u de rode kaarten voor Mbokani en Lamkel Zé en de late gelijkmaker van AZ. Ook een deel van de supporters van het stamnummer 1 maakte het bont.

   

  Ze grepen de dreigende uitschakeling aan om vuurwerk af te steken, voorwerpen op het veld te gooien en hekken te forceren in een poging het veld te bestormen. De Europese Voetbalbond (UEFA) legt Antwerp daarom een boete van 46.250 euro op.

   

  De club zal bij de volgende Europese thuismatch ook 5.000 zitjes in tribune 1 niet mogen gebruiken. Op die plaats moet een groot spandoek met de boodschap "Equal Game" komen.

   

  Doelman Sinan Bolat wordt ook zwaar gestraft. Hij moet drie Europese matchen op het strafbankje omdat hij zich "beledigend en agressief" gedroeg tegenover de scheidsrechter.

   

  Antwerp laat weten dat het zich op de Raad van Bestuur van maandag zal buigen over de vraag of het in beroep gaat tegen zijn straf.