Fati stap dichter bij la Roja na het verkrijgen van Spaanse nationaliteit

  Ansu Fati.

  Ansu Fati.

  De 16-jarige Ansu Fati kan dromen van een plaats in de nationale ploeg van Spanje en omgekeerd hoopt Spanje over een nieuw supertalent te beschikken. De Barcelona-speler heeft de Spaanse nationaliteit verkregen, zo kondigde de Spaanse overheid vrijdag aan.

  Het kabinet van de socialistische premier Pedro Sanchez is ingegaan op het verzoek van de minister van Justitie om de Spaanse nationaliteit toe te kennen aan Ansu Fati. De aanvaller, die geboren is in Guinee-Bissau en al twee keer in vier matchen raak trof in de competitie voor Barcelona, ontvluchtte op zevenjarige leeftijd de armoede in zijn land en werd herenigd met zijn vader, die werk was gaan zoeken in Andalusië.

   

  Op tienjarige leeftijd werd hij ingelijfd door het opleidingscentrum van Barcelona. Sindsdien heeft Anssumane Fati al een resem records gebroken: in augustus werd hij de jongste speler ooit die scoorde voor Barça in La Liga. Dinsdag werd hij de jongste speler van de club ooit die aantrad in de Champions League.

   

  De Spaanse bondscoach Robert Moreno haalde intussen al de loftrompet boven voor het piepjonge talent en prees zijn "verbluffend" debuut, na diens doelpunt en beslissende pass in de 5-2 zege tegen Valencia.