Meest succesvolle ijsdanspaar ter wereld hangt schaatsen aan de haak

  Tessa Virtue (boven) en Scott Moir op de Winterspelen van 2018 in PyeongChang.

  Tessa Virtue (boven) en Scott Moir op de Winterspelen van 2018 in PyeongChang.

  Het Canadese ijsdanspaar Tessa Virtue-Scott Moir zet na 22 jaar een punt achter een lange en indrukwekkende carrière. Met 2 olympische titels en 3 wereldtitels worden de twee gezien als een van de meest succesvolle duo's in de geschiedenis van het ijsdansen.

  Het is het einde van een tijdperk in het ijsdansen.  Na een periode van maar liefst 22 jaar houdt het Canadese duo Virtue-Moir het definitief voor bekeken. 

   

  Op hun gezamenlijke erelijst staan 2 olympische titels (2010 en 2018) en 3 wereltitels (2010, 2012 en 2017). Daardoor worden de 2 Canadezen beschouwd als het meest succesvolle koppel in de geschiedenis van het ijsdansen. 

   

  "Na 22 jaar is de tijd rijp om een stap terug te zetten van de sport", verklaart Virtue (30). "We zijn allebei heel dankbaar. De nieuwe generatie zal nu de lijnen uittekenen en al onze records verbeteren. We kijken ernaar uit om voor hen te supporteren."

   

  "Dit is het juist moment om te stoppen", vult Moir (32) aan. "We houden nog steeds veel van deze sport. 22 jaar, daar zijn geen woorden voor."

  Het duo kondigde het nieuws aan op Twitter:

  Bekijk hier hoe Virtue en Moir in 2018 olympisch goud pakten: