Wijnants over Real: "Kruistocht tegenover Belgen gaat er zwaar over"

  Courtois

  "Ja, Courtois had daar beter kunnen doen. Maar is het ook zijn schuld?"

  Real Madrid ging gisteravond tegen een gehavend PSG pijnlijk onderuit in Parijs. In de Spaanse pers krijgen de Belgen Courtois en Hazard de volle laag. Maar dat vindt Real-watcher Stef Wijnants niet correct.

  Real Madrid was hopeloos, écht hopeloos. Ik heb bijna alle matchen van Real gezien de voorbije jaren en ik dacht dat ze het dieptepunt al bereikt hadden, maar blijkbaar is dat toch niet zo.

   

  Het is van voor tot achter dramatisch. Er zit totaal geen bezieling in, nooit pakt iemand met een tackle uit, er is geen omschakeling,... Eigenlijk alles wat je nodig hebt om in de Champions League mee te mogen doen, ontbrak.

   

  De mankementen bij Real zitten aan alle kanten, maar in de Spaanse pers wordt in de zoektocht naar een zondebok gefocust op de Belgen. De kruistocht tegen de Belgische spelers gaat er zwaar over. Ze zoeken schuldigen waar ze die niet moeten zoeken.

  De Spaanse pers focust zich in haar zoektocht naar een zondebok op de Belgen

  Stef Wijnants

  Over Hazard: ze schrijven hem al kapot nog voor hij fit is

  De Belgen bij Real mogen zeker kritiek krijgen, maar er moet ook nuance zijn. Oké, "De Kleine" (Hazard) is er nog lang niet, dat is duidelijk. Maar de lat ligt vanaf dag 1 zó hoog.

   

  Ik heb altijd gezegd: zelfs als Hazard in vorm is, is het probleem niet opgelost. Hij gaat er echt geen 23 dribbelen. Hazard kan het zwalpende Real niet bij de hand nemen, zoals Cristiano Ronaldo dat wel deed. Want Real zwalpte ook al met hem, maar dat werd verbloemd door zijn goals, waardoor ze toch nog wonnen.

   

  Anderzijds, Hazard heeft nog al eens een jaar gehad dat hij zwak was, het jaar na de titel met Mourinho bij Chelsea.

   

  De druk is ook verstikkend. Chelsea valt niet te vergelijken met Real. Elke actie of balcontact wordt er ontleed. Ze moeten alleen oppassen dat ze Hazard niet kapotschrijven nog voor hij echt fit is.

  Over Courtois: het is onmogelijk om de nul te houden met dit Real

  In tegenstelling tot Hazard ligt Thibaut Courtois al langer onder vuur bij Real Madrid en zijn fans. Oké, bij de eerste goal van Di Maria had hij beter kunnen doen. Maar is het ook zijn schuld? Kijk eens naar Di Maria, die vlak voor die goal secondelang op een eiland stond.

   

  Je leest en hoort nu: Courtois houdt geen bal meer tegen. Maar dan vergeten ze wel dat hij afgelopen weekend in de 92e minuut een bal stopte, anders wordt het nog 3-3 tegen ocharme Levante.

   

  Het is onmogelijk om de nul te houden met dit Real. Courtois staat al anderhalf jaar in een schiettent. Dat was met Navas ook zo. Ook bij hem waren er twijfels, anders hadden ze hem echt niet van de hand gedaan. 

  Real heeft veel te lang nagelaten om door te selecteren

  Real heeft veel te lang nagelaten om door te selecteren. Zo'n Varane, daar geef je toch geen stuiver meer voor? Die loopt telkens weg van zijn man. En we hebben zwaar afgegeven op Dewaest dinsdag, maar als je naar Militao kijkt, dan denk je toch ook: hoe is dit in godsnaam mogelijk? Ik weet ook niet wat er met Kroos en Casemiro aan de hand is. Die laatste verliest zowat al zijn duels.

   

  De enige tegen PSG die nog iets heeft gedaan was Bale, uitgerekend de speler die al lang weg moest bij Real. Zidane mag dan nog God de vader zijn in Madrid, hij heeft stilaan echt een probleem. En dan is er komend weekend nog de match tegen Sevilla. Ga daar maar eens aanstaan.

   

  Stef Wijnants