"Elke speler die hard traint is een optie, Trebel traint hard"

  Er hangt in Brussel een vreemd sfeertje rond de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. Misschien omdat het door de 5 op 21 van Anderlecht geen absolute topmatch is. Geen speldenprikken op de persconferentie van paars-wit. Wel een voorzichtige hand in eigen boezem.

  "We zijn overtuigd dat het goedkomt"

  Simon Davies, de coach van Anderlecht begon met een compliment richting Brugge. Samen met Vincent Kompany had hij woensdagavond naar de Champions League-match van Club tegen Galatasaray gekeken. 

   

  "Club speelde goed en had meer verdiend. Ze spelen tot nu een sterk seizoen en dus waren we ook niet verrast. We kennen hun kwaliteiten en er is eigenlijk niets dat we nog niet over hen weten", zei Davies.

   

  Daarna ging de hand van Davies voorzichtig in eigen boezem. Na de verloren match tegen Antwerp zei Davies publieklijk dat zijn ploeg ook "lelijk" moest durven winnen.

   

  "We gaan onze speelstijl niet aanpassen. Ook niet tegen Club. We geloven nog altijd in onszelf, maar we zijn uiteraard niet tevreden met onze resultaten. Balbezit is niet genoeg, het gaat om matchen winnen. Maar we zijn overtuigd dat dat zal komen, dat we er niet meer veraf van zijn. Onze groep is jong en ze zijn de toekomst van Anderlecht."

  Mist rond Kompany en Trebel

  Er bestaan nog heel wat vraagtekens over de ploeg waarmee Anderlecht zondag zal aantreden in Jan Breydel. De naam van Adrien Trebel gonst al een paar dagen in het Brusselse. De kans dat hij speelt lijkt inderdaad reëel als je Davies hoort.

   

  "Nu de transferperiode voorbij is, is elke speler die hard traint een optie. Trebel traint hard en speelde maandag met de U21. Hij heeft natuurlijk weinig matchen gespeeld, maar omdat hij goed traint is dat geen obstakel. De beslissing moet nog genomen worden."

   

  Wie niet lijkt te kunnen spelen is Kemar Roofe. "Het gaat elke dag beter met hem. Hij traint al buiten, maar niet altijd met het team en hij vermijdt nog contact", zei Davies.

   

  Rond Vincent Kompany wordt nog wat mist gespoten. "Met of zonder Kompany zou voor elk team een groot verschil maken. Hijzelf wil graag zo snel mogelijk opnieuw spelen, maar voor hem geldt hetzelfde als voor alle andere spelers. Ook al is dit een grote match, we willen niemand opofferen als dat betekent dat een speler dan voor de rest van het seizoen onbeschikbaar is." 

  Herbekijk de persconferentie: