Milanov met twijfels naar WK: "Je merkt het misschien niet, maar heb er nog altijd zin in"

  " "

  Discuswerper Philip Milanov haalde de WK-limiet net niet, maar werd gedelibereerd.

  Discuswerper Philip Milanov won al zilver op een WK en EK atletiek, maar vooral door blessures was het de voorbije 2 jaar niet veel soeps. Voor het WK van dit jaar moest hij opgevist worden. Zijn blik is dan ook vooral op de verdere toekomst gericht. "Ik kijk nu al uit naar volgend jaar."

  "Het was een vrij moeilijk seizoen", vertelt Milanov aan Sporza. "Ik heb de hele tijd op de limiet gejaagd en dat is uiteindelijk niet gelukt. Het niveau in het discuswerpen is ook enorm gestegen."

   

  Milanov kan heel wat blessures als excuus inroepen. "Het is enorm frustrerend. Door een stressfractuur vorig jaar kon ik lange tijd enkel mijn bovenlichaam trainen. De wintertrainingen waren daarna heel goed, maar uiteindelijk is er toch weer iets in mijn voet geschoten."

   

  "Twee maanden lang vonden ze geen diagnose. Het blijkt iets met het kraakbeen te zijn. Ik heb mijn techniek wat moeten aanpassen, maar dat heeft tijd nodig. Zoiets doe je niet vliegensvlug. Ik raakte verstrikt in een spinnenweb van technieken. Ik ben ook van schoen veranderd en heb nu een steunzool, waardoor ik de grond iets minder voel."

   

  Milanov werd in 2015 nog 2e op het WK en won een jaar later ook zilver op het EK. "Ik denk niet te veel aan het verleden. Maar ik vind het uiteraard een eer dat ik er weer bij ben. Mijn vorm is aan het terugkomen."

   

  "Ik denk dat ik 64 meter zal moeten werpen om de finale te halen. De kwalificaties zijn wel stressy. Je hebt maar 3 worpen. In de finale is de druk er dan af en dan is het wel fun. Je merkt het misschien niet, maar ik heb nog altijd veel zin."

  "Op dezelfde dag de finale halen als Claire, dat zou leuk zijn"

  Philip Milanov zal in Doha ook kunnen rekenen op de steun van zijn vriendin Claire Orcel, die zich plaatste voor het hoogspringen. "Zij heeft de limiet wel gehaald. Ze werkt heel gestructureerd, dat inspireert mij. We zitten ook samen in het krachthonk."

   

  "Als we allebei de finale halen op het WK, dan is dat op dezelfde dag. Dat zou leuk zijn."