Spaanse pers spaart Real-Belgen niet: "Hazard vermist, Courtois onbetrouwbaar"

  Eden Hazard stond gisteren 70 minuten op het veld bij Real.

  Eden Hazard stond gisteren 70 minuten op het veld bij Real.

  Daags na de nederlaag van Real Madrid op het veld van PSG is de Spaanse pers niet mals voor de prestaties van Eden Hazard en Thibaut Courtois. Hazard speelde na een maand blessureleed voor het eerst in de basis bij Real, maar miste duidelijk nog matchritme. Courtois moest zich 3 keer omdraaien. Een overzicht.

  AS: "Hazard was vermist"

  "Bij Real speelde enkel Gareth Bale op niveau. Eden Hazard was niet aanwezig op zijn eerste grote afspraak bij Real Madrid. Hazard liet op de linkerflank af en toe wel flitsen zien, maar hier wordt meer verwacht. Momenteel kan hij die uitdaging nog niet aan."

   

  "Hazard werd ook, samen met James, als eerste vervangen. Fysiek is hij niet in orde en dat heeft dramatische gevolgen voor zijn prestaties."

   

  Ook Real-doelman Thibaut Courtois krijgt in AS de wind van voren. "Courtois flatert bij de eerste goal van Di Maria. Hij dekt de eerste paal niet af en dat is onvergeeflijk voor een keeper. Ook bij het tweede doelpunt reageerde hij niet snel genoeg. Hij is niet vaak bepalend voor Real."

  Marca: "Courtois biedt geen zekerheid"

  "Het was voor Eden Hazard de avond om te bewijzen dat hij een galactico is, maar hij bleef vrijwel onopgemerkt. Hij verstopte zich niet, maar hij speelde ook geen hoofdrol. Hazard is niet op zijn beste niveau. Daarom nam Zidane hem ook van het veld toen het 2-0 stond."

   

  "Courtois maakt geen flagrante fouten, maar hij houdt de ballen niet tegen. Hij is niet de oorzaak van de nederlaag, maar hij stopt de ballen niet. Zijn medespelers helpen hem niet, maar Courtois biedt geen zekerheid."

   

  Vorig jaar moest Thibaut Courtois strijden met Keylor Navas voor de positie van eerste doelman bij Real, maar intussen is Navas naar PSG vertrokken. Gisteravond keken ze elkaar dus in de ogen.

   

  "Courtois speelde voor het eerst in Parijs en hij slikt meteen een doelpunt. Hij kon meer doen. En Keylor Navas keek ernaar vanaf het andere doel." 

  Mundo Deportivo: "Hazard kan problemen bij Real niet wegnemen"

  "Na een jaar zonder grote titels was opnieuw te zien wat er allemaal misloopt bij Real Madrid. Ook de nieuwe titularis Eden Hazard kan daar geen verandering in brengen."

   

  Ook Mundo Deportivo had het over het "prestigeduel" tussen Courtois en Navas. "De Belg keepte geen slechte wedstrijd", schrijft Marca. "Maar er zijn mensen die denken dat Madrid een strategische fout heeft gemaakt door voor hem te kiezen in plaats van voor Navas. Daar heeft Courtois gisteren geen verandering in kunnen brengen. Bij Courtois heb je de indruk dat hij niet echt betrouwbaar is."

  Thibaut Courtois heeft intussen gereageerd na het verlies in Parijs. Hij predikt kalmte.

  1. 33' - Doelpunt - Ángel Di María (2 - 0)
  2. 32' - Geel - Dani Carvajal
  3. 14' - Doelpunt - Ángel Di María (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Juan Bernat
  2. 90+1' - Doelpunt - Thomas Meunier (3 - 0)
  3. 89' - Verv. Pablo Sarabia door Abdou Diallo
  4. 89' - Geel - Raphaël Varane
  5. 82' - Geel - Ángel Di María
  6. 82' - Geel - Vinícius Júnior
  7. 79' - Verv. Gareth Bale door Vinícius Júnior
  8. 70' - Verv. Marquinhos door Ander Herrera
  9. 70' - Verv. James Rodríguez door Luka Jovic
  10. 70' - Verv. Eden Hazard door Lucas Vázquez
  11. 60' - Verv. Mauro Icardi door Eric Maxim Choupo-Moting