Ook Loetsenko is klaar voor het WK: hij wint Coppa Sabatini na solo

  Aleksej Loetsenko voerde een straf nummertje op in Italië.

  Op een tiental dagen van het WK wielrennen neemt het lijstje met favorieten alsmaar toe. In de Coppa Sabatini toonde de Kazak Aleksej Loetsenko dat hij juist op tijd weer de goeie vorm te pakken heeft.

  De voorbije weken etaleerden heel wat favorieten voor het WK her en der hun vorm: Matthews, Sagan, Alaphilippe en Van Avermaet in Canada, Gilbert in Spanje, Trentin en Van der Poel in de Groot-Brittannië,... Nu schaart ook Aleksej Loetsenko zich bij dat lijstje.

   

  Loetsenko kon zich na een ontgoochelende Tour de France opladen voor een sterk najaar met onder meer winst in de Ronde van Noorwegen, een 4e plaats in de Ronde van Duitsland en een 2e plaats in de Coppa Agostoni.

   

  Om alle twijfelaars helemaal de mond te snoeren, voegt hij daar nu een indrukwekkende zege in de Coppa Sabatini aan toe. Hij reed weg uit een elitegroep van 17, met daarbij ook nog onder meer Tourwinnaar Bernal en Davide Formolo.

   

  Achter hem kwam alles weer samen, maar ook met vereende krachten in het peloton konden ze Loetsenko niet vatten. Hij won uiteindelijk met meer dan een minuut voorsprong. Sonny Colbrelli, de winnaar van de Coppa Sabatini in 2014 en 2016, won de sprint voor de 2e plaats.

  Uitslag Coppa Sabatini (1.1)

  1.  Aleksej Loetsenko (Kaz) - 196 km in 4u22'57"
  2. Sonny Colbrelli (Ita) op 1'03"
  3. Simone Velasco (Ita) - 1'04"
  4. Kristian Sbaragli (Ita) - z.t.
  5. Filippo Ganna (Ita) - 1'59"
  6. Davide Cimolai (Ita) - 2'16"
  7. Fabien Lienhard (Zwi) - z.t.
  8. Marco Canola (Ita)
  9. Andrea Vendrame (Ita)
  10. Michael Albasini (Zwi)