Boudeweel: "Gemiste kans, Club Brugge had altijd moeten winnen"

  Club Brugge speelde gisteren 0-0 gelijk tegen Galatasaray.

  Club Brugge speelde gisteren 0-0 gelijk tegen Galatasaray.

  Club Brugge heeft zijn eerste puntje in deze Champions League-campagne al na 1 speeldag beet, maar er had thuis tegen Galatasaray meer ingezeten. Dat vindt ook onze radiocommentator Tom Boudeweel: "Club had altijd moeten winnen." Hij vraagt zich ook af wat er aan de hand is met Okereke en Tau.

  Gemiste kans, Galatasaray was buitenshuis te pakken

  Club Brugge en Galatasaray deelden gisteren de punten na een scoreloos gelijkspel. Dat Club in eigen Jan Breydel niet wint, is een gemiste kans.

   

  De statistieken liegen niet: in Europese uitwedstrijden heeft Galatasaray al 18 matchen op een rij niet gewonnen. De laatste keer dat de Turken nog eens 3 punten pakten op verplaatsing is al van 2013 geleden. Buitenshuis zijn ze dus kwetsbaar. Tegen zo'n tegenstander moet Club dan altijd winnen. 

   

  We gaan ervan uit dat Galatasaray een grote naam is in het voetbal. Er lopen ook wel grote spelers rond, maar die zijn op hun retour. Falcao bijvoorbeeld. Dat is niet meer dezelfde speler als jaren geleden. Er lopen veel individuen rond, daardoor is Galatasaray geen collectief sterk team. 

  Aanvallend viel het wat tegen

  Club Brugge heeft een degelijke match gespeeld. Defensief zit het wel goed. Gisteren was het toch al de 6e clean sheet voor doelman Simon Mignolet op 9 matchen. Maar de afwerking liet te wensen over. 


  Club had in de slotfase een penalty kunnen krijgen, dat wel. Het is moeilijk te zeggen of het er een was of niet, het was op het randje. In onze Belgische competitie denk ik wel dat er voor die fase een strafschop gefloten zou worden.

   

  Maar in het algemeen vond ik het aanvallende spel van blauw-zwart op CL-niveau tegenvallen. Als je ziet hoe dodelijk efficiënt Salzburg tegen Genk was...


  Ik vraag me trouwens af wat er aan de hand is met David Okereke en Percy Tau. Okereke begon furieus aan de competitie met 4 doelpunten, maar hij staat intussen al 7 matchen droog. Ook Percy Tau wervelde de eerste weken, maar nu raakt hij zelfs niet als invaller in de ploeg. Ik wil wel eens weten van Philippe Clement wat het probleem is bij die 2 jongens. 

  Ik vraag me af wat er aan de hand is met David Okereke en Percy Tau.

  Tom Boudeweel

  Club kan in Turkije winnen

  Het is te vroeg om te zeggen dat het nu al verloren is voor Club Brugge in de strijd om die 3e plaats in de poule met ook PSG en Real Madrid. Club moet in staat zijn om in Turkije te winnen. Dan baseer ik me vooral op de CL-uitwedstrijd vorig jaar in Monaco. Club speelde toen ook eerst thuis gelijk, maar won daarna wel met 0-4 in Monaco


  Galatasaray zal voor eigen publiek aanvallen en daar kan blauw-zwart van profiteren. Met de snelheid van Dennis en Diatta kan Club daar op de tegenaanval spelen en dan zijn er zeker mogelijkheden.

  Tom Boudeweel