Barcelona op recordkoers: het rekent op omzet van meer dan 1 miljard euro

  Barcelona boert goed.

  FC Barcelona wil dit seizoen de eerste voetbalclub worden die een omzet van meer dan 1 miljard euro kan genereren. Algemeen directeur Oscar Grau maakte bekend dat er gerekend wordt op een zakencijfer van 1,047 miljard euro. De Catalanen zitten zo een jaar voor op schema.

  Volgens de cijfers die Barça publiceerde in aanloop naar de algemene vergadering van 6 oktober moet de omzet voor dit seizoen 1,047 miljard euro bedragen. Dat is zes procent meer dan vorig jaar, toen Barcelona afklopte op 990 miljoen euro.     

   

  "Het record dat we gaan ronden is historisch voor een sportclub. We doen beter dan de NBA- en NFL-franchises. Geen enkele andere voetbalclub komt in de buurt", pocht directeur Grau op een persconferentie.

   

  Voorzitter Josep Maria Bartomeu had als doel gesteld om de mythische grens van een miljard euro te overschrijden voor het einde van zijn mandaat in 2021. Bij rivaal Real Madrid had preses Florentino Perez een gelijkaardig doel voor ogen.     

   

  Grau noemde het verminderen van de enorme loondruk als voornaamste financiële uitdaging voor Barça. Vooral de lonen van de spelers wegen zwaar door op het budget. In het seizoen 2019-2020 zal de loonkost met 3 procent afnemen, van 525 naar 507 miljoen euro. De algemeen directeur maakte ook nog bekend dat de club 73 miljoen euro zal investeren in Camp Nou.