Wout Poels wordt ploegmaat van Dylan Teuns bij Bahrain Merida

  Wout Poels verlaat na 5 jaar Team Sky/Ineos.

  Wout Poels zal vanaf volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn in het shirt van Ineos. De Nederlandse klimmer heeft een meerjarig contract ondertekend bij Bahrain Merida.

  Het was al langer geweten dat Poels andere oorden ging opzoeken. Het was tot vandaag wachten wat zijn nieuwe bestemming zou worden. Poels kwam in 2015 bij het toenmalige Team Sky terecht, dat dit seizoen werd omgedoopt tot Ineos. Na 5 jaar in dienst gereden te hebben voor onder meer Chris Froome kiest de Nederlander nu voor Bahrain Merida.

   

  "Het is fantastisch dat Wout hier getekend heeft", zegt manager Brent Copeland. "Met hem weet je dat je successen kan boeken. Zijn ervaring zal een verrijking worden voor ons team."

   

  "Bahrain Merida heeft de voorbije jaren bewezen dat ze een van de meeste boeiende teams in het peloton zijn", vult Poels nog zelf aan. "Ik kijk ernaar uit om een belangrijke rol te spelen in hun toekomstplannen." Bij Bahrain Merida komt Poels onze landgenoot Dylan Teuns tegen. Eerder maakte het team de komst al van Mikel Landa bekend.

   

  Wout Poels was jarenlang een van de belangrijkste knechten voor onder meer Chris Froome bij Sky/Ineos. In rittenkoersen als de Tirreno-Adriatico, de Critérium du Dauphiné, de Ronde van Catalonië, Parijs-Nice, de Ronde van Polen en de Ronde van het Baskenland boekte hij al ritzeges. Zijn grootste zege behaalde hij echter in 2016 door Luik-Bastenaken-Luik op zijn palmares te zetten.