Samatta is eerste Tanzaniaan die scoort in CL, Haaland zorgt ook voor straffe stat

  Mbwana Samatta.

  Mbwana Samatta.

  Het werd geen leuke dinsdagavond voor Racing Genk in de Champions League, maar Mbwana Samatta zorgde wel voor twee primeurs. 3 weetjes die het zeker goed doen op café  hebben we voor u verzameld.

  Tanzania 1 - Spanje 452

  Samatta zorgde in de 52e minuut voor een doekje voor het bloeden voor Racing Genk door de 5-2 te scoren. Genk kocht er niets mee, maar de spits zorgde wel voor een mijlpaal voor zijn land Tanzania. Hij is de eerste Tanzaniaan die scoorde in de Champions League.

   

  In totaal hebben sinds dinsdagavond 102 verschillende nationaliteiten gescoord in de Champions League. Spanje voert de lijst van aantal goals per land aan (452). Gevolgd door Engeland (401) en Italië (301).

  Minuten voor 125 verschillende nationaliteiten

  Er waren nog meer primeurs in de Champions League. Door de speelminuten die Samatta (Tanzania) en Abdulla Yusuf Helal (Bahrain) kregen, hebben nu 125 verschillende nationaliteiten minuten gemaakt in het kampioenenbal.

  Haaland staat op podium naast Raul en Rooney

  Erling Haaland was de grote gesel van Racing Genk. De piepjonge scherpschutter komt met zijn prestatie op het podium terecht van jongste spelers die een hattrick maken in de Champions League. De jonge Noor was dinsdag nog maar 19 jaar en 58 dagen. 

   

  Alleen legendes Raul en Wayne Rooney waren jonger toen ze al een hattrick konden scoren op het hoogste Europese toneel.