Mertens: "Deze zege is mooi, maar 1 zwaluw maakt de lente nog niet"

  Een juichende Dries Mertens.

  Dries Mertens bevrijdde Napoli met een penalty in de 82e minuut.

  Napoli is gisteren meer dan goed aan zijn Champions League-campagne begonnen. Onder leiding van Dries Mertens werd titelverdediger Liverpool met 2-0 huiswaarts gestuurd. "Deze zege toont aan tot wat we in staat zijn", liet Mertens nadien weten. Maar hij houdt ook de voetjes op de grond.

  Feest gisterenavond in het Stadio San Paolo, want Napoli is met een deugddoende zege aan het kampioenenbal gestart. Pas in de 82e minuut bevrijdde Mertens zijn team met een rake penalty. In blessuretijd dikte Fernando Llorente aan tot de finale 2-0.

   

  "We hebben de huidige CL-houder geklopt. We gaven alles en liepen zo hard we konden. Deze 3 punten voelen fantastisch aan", zei Mertens na de partij. "Dit toont nogmaals aan hoeveel potentieel deze kern heeft. We hebben de ambitie om te tonen aan Europa wat Napoli waard is."

  "Niet zelfde scenario als vorig jaar"

  Maar Mertens predikt ook om het kopje erbij te houden. "Deze zege zegt nog niets. We mogen niet denken dat we hiermee al een goede stap richting de knock-outfase hebben gezet. Kijk naar vorig jaar. Toen klopten we thuis ook Liverpool in de groepsfase. We eindigden echter maar als 3e. We waren zeer teleurgesteld toen. Dat scenario mag zich niet herhalen."


  Mertens herinnert zijn ploegmaats er ook aan dat Salzburg, een andere tegenstander in de groepsfase, vorig seizoen Napoli het vuur aan de schenen legde in de Europa League. "In Oostenrijk verloren we de terugmatch, maar we mochten wel een ronde verder. Van onderschatting mag geen sprake zijn. Kijk maar naar gisterenavond. Hun 6-2 zege tegen Genk wil ook wat zeggen."