Wereldkampioene Thiam hoeft vicewereldkampioene niet te vrezen in Doha

  " "

  Het podium van het WK 2017: Schäfer (l), Thiam (m) en Vetter (r).

  Nafi Thiam heeft voor haar titelverdediging op de zevenkamp op het WK in Doha begin oktober alvast 1 concurrente minder: de Duitse vicewereldkampioene Carolin Schäfer laat verstek gaan met pijn aan beide knieën.

  Op het WK van Londen in 2017 was Schäfer de atlete die Thiam het dichtst kon benaderen. Dat zal ze op 2 en 3 oktober in Qatar niet kunnen. "Ik weet dat het de juiste beslissing is om mijn lichaam de rust te gunnen die het nodig heeft", verklaarde de 27-jarige Schäfer in een mededeling van de Duitse atletiekbond.

   

  De allroundatlete richt zich nu op de zevenkamp van de Olympische Spelen 2020. "Ik zal me met alles wat ik in mij heb voorbereiden op Tokio", beloofde de nummer 3 van het EK 2018 in Berlijn en nummer 4 van de wereldranking.

   

  Schäfer zette dit jaar in Götzis 6.426 punten neer, net goed voor de olympische limiet. Daarmee bleef ze vrij ver van haar persoonlijk record van 6.836 punten, dat ze in 2017 in Götzis realiseerde.

   

  Op de wereldkampioenschappen in Londen haalde de Duitse 6.696 punten, 88 punten minder dan Nafi Thiam (6.784). In Berlijn werd Schäfer (6.602) voorafgegaan door Thiam (6.806) en de Britse Katarina Johnson-Thompson (6.759).