Vuelta-winnaar Roglic en goudhaantje Pogacar in Sloveense WK-ploeg

  Tadej Pogacar en Primoz Roglic zij aan zij in de Vuelta.

  Slovenië trekt met onder meer Primoz Roglic en Tadej Pogacar naar het WK wielrennen. Bij Denemarken zijn Jakob Fuglsang en Michael Valgren de kopmannen. In Italië heeft Vincenzo Nibali bedankt voor een WK-selectie. 

  Primoz Roglic zal in Yorkshire de tijdrit en de wegrit combineren. Twee jaar geleden was de kersverse Vuelta-winnaar in Bergen nog goed voor zilver op het WK tijdrijden.

   

  Op de weg krijgt Roglic onder meer het gezelschap van de 20-jarige Tadej Pogacar, die in de Vuelta 3 ritten op zijn naam schreef en als 3e finishte. De andere namen in de Sloveense WK-ploeg: Grega Bole, Matej Mohoric, David Per, Luka Pibernik, Jan Polanc en Jan Tratnik.

   

  In Denemarken rust de WK-hoop op de schouders van Jakob Fuglsang en Michael Valgren. De Deense luitenanten luisteren naar de namen Magnus Cort Nielsen, Mads Pedersen, Casper Pedersen, Christopher Juul-Jensen, Michael Mørkøv en Kasper Asgreen. Die laatste zal ook in actie komen in de tijdrit.

  Geen Vincenzo Nibali bij Italië

  De Italiaanse bondscoach Davide Cassani maakt pas komend weekend zijn WK-selectie bekend, maar wie we zeker niet aan het werk zullen zien in Yorkshire is Vincenzo Nibali. De 34-jarige renner van Bahrain-Merida voelt zich niet in WK-vorm.

   

  "Voor mij is het Italiaanse truitje heilig en het verdient respect. Ik voel me niet top, dus zou het niet correct zijn als ik iemand anders zijn plaats inneem," zegt Nibali in La Gazzetta dello Sport.