Wijsmans: "Duitsland was een kantelmoment voor Red Dragons"

  " "

  Wout Wijsmans was een van Belgiës beste volleyballers aller tijden.

  Wout Wijsmans zag de Red Dragons 4 keer op een rij winnen op het EK in eigen land. Hoe bekijkt de oud-international de campagne van de Belgen tot nu toe? "Ik denk dat ze het heel goed aan het doen zijn."

  Wijsmans meent te weten welke factor een grote rol heeft gespeeld: "Zoals iedereen ook zegt, was Duitsland een kantelmoment. Daar hebben onze volleyballers heel veel energie uitgehaald en daar is de flow een beetje begonnen."

   

  "Het loopt nu, de energie is er, alles is positief. Zo gaat het op een toernooi, waarbij je soms wat geluk nodig hebt. Maar het is ook verdiend. Ze zijn er met heel veel enthousiasme aan begonnen en ik vind dat hun niveau stap per stap omhooggaat."

   

  Hoever ziet hij die stijgende lijn nog gaan? "Ze moeten een beetje geluk hebben wie ze tegenkomen in deze formule. Er zijn veel ploegen en het hangt er wat vanaf wat er in de andere poules gebeurt."

   

  "Morgen tegen Servië hebben ze niks te verliezen, terwijl die wel iets te bewijzen hebben. De 1/8e finale zou in principe moeten lukken en daarna hangt het ervan af in de kwartfinale: ze hebben niets te verliezen, spelen thuis, er is veel enthousiasme. En dan kan er heel veel. Ik denk dat alles aanwezig is om goeie resultaten neer te zetten, al spelen nog veel dingen een rol. Zoals bijvoorbeeld het moment in een wedstrijd."

   

  "Het thuisvoordeel met de steun van het publiek kan ook alleen maar helpen. Ik heb ook het gevoel dat de Red Dragons genieten van de aandacht. En terecht. Voor hen is dit de juiste formule. Hun 1e doel is bereikt: de 1/8e finale tegen een op papier mindere ploeg. De kwartfinale is dus haalbaar en vanaf dan kan alles."