Roeselare kent donderdag zijn lot: "Vertrouwen in goede afloop"

  De rechter velt donderdag een vonnis over het verzet dat Roeselare aangetekend had tegen het faillissement dat vorige week uitgesproken werd. Advocaat Johan Vynckier, een van de raadsleden van Roeselare, heeft hoop op een goeie afloop.

  Het was vorige week een donderslag bij heldere hemel op Schiervelde: de club was bij verstek failliet verklaard nadat een restauranthouder de club voor de rechtbank gedaagd had wegens openstaande facturen. Roeselare tekende verzet aan en mocht zich dinsdag verdedigen.

   

  Volgens de club is er genoeg kapitaal om de schuldeisers te betalen, mede dankzij een kapitaalsinjectie eind augustus van 1,2 miljoen euro door hun belangrijkste aandeelhouder.  Maar de curator meent dat alle voorwaarden voldaan zijn om Roeselare failliet te laten verklaren. Hij verwijt de club ook selectief geweest te zijn in het betalen van haar schulden.

   

  Er zijn naar verluidt 147 schuldeisers bij Roeselare, goed voor een openstaande schuld van zo’n 500.000 euro. 15 daarvan hebben de club gedagvaard.

   

  Volgens de advocaten van Roeselare wil de nieuwe CEO, die sinds juli aan de slag is, tabula rasa maken en was het zijn bedoeling om ervoor te zorgen dat alle schulden afgelost waren. Alleen is hij met een faillissementsvonnis in snelheid gepakt geweest en werden eerst de schulden betaald die ervoor zorgen dat Roeselare in eerste plaats kan spelen.

   

  De rechter velt donderdag om 15.30u een vonnis. Dat is belangrijk omdat de club 25u voor de volgende match, die vrijdag in en tegen Lokeren is, aan de kalendermanager moet laten weten of ze al dan niet kan spelen. Indien een club 3 keer met forfait verlies, kan ze niet meer deelnemen aan de competitie en degradeert ze naar een lagere afdeling. Afgelopen weekend verloor Roeselare al met forfait van Virton.

  Advocaat Roeselare: "Heb vertrouwen in goede afloop"

  "Wij hebben vandaag aan de rechtbank proberen uit te leggen dat wij op 10 september, de dag van het vonnis, niet in staat van faillissement waren", vertelt Johan Vynckier, een van de advocaten van Roeselare. "Ik denk dat we een gemotiveerd dossier hebben en heb vertrouwen in de goede afloop."

   

  "Zoals bijna elke onderneming heeft Roeselare op de dag van vandaag openstaande schulden. Maar de vraag is: kan de club deze schulden betalen op het ogenblik dat iemand dat vraagt? Aan de hand van het dossier denk ik dat wij bewezen hebben dat de schulden op 10 september betaald konden worden. Intern is er iets verkeerd gelopen waardoor dat niet gebeurd is, maar het geld was er wel."

  Meester Vynckier: “Heb vertrouwen in de goeie afloop”

  Meester François: “Roeselare verschuilt zich een beetje achter het vorige management”