Genk-coach Mazzu: "Of dit niveau te hoog gegrepen is voor ons? Dat denk ik niet"

  Coach Felice Mazzu en Genk likken hun wonden.

  Racing Genk was met voorzichtige ambities afgereisd naar Oostenrijk voor zijn eerste Europese tripje van het seizoen, maar het werd een regelrechte ramp in Salzburg. T1 Felice Mazzu: "Het is onmogelijk om punten te pakken als je verdedigt zoals in de eerste helft."

  De ingrediënten van Salzburg waren vooraf voor iedereen duidelijk: hoge pressing, verticaal spel en veel aanwezigheid in de zestien. Maar Racing Genk liet zich, zeker in de eerste helft, keer op keer oprollen.

   

  "We zijn zeer ontgoocheld", zuchtte coach Felice Mazzu. "Ik vind niet echt woorden voor onze eerste helft. De manier waarop Salzburg heeft gespeeld en gescoord: dat hadden we verwacht en daar waren we op voorbereid."

   

  "Maar we maakten veel te veel fouten in de eerste helft om aanspraak te mogen maken op een ander resultaat. Het is niet voor het eerst dat onze eerste helft niet goed is. Na die snelle openingsgoal speelden we een halfuurtje goed, maar na de 2-0 lag er nog meer ruimte. We hadden er op gewerkt, maar de spelers deden het tegenovergestelde."

   

  "Het is onmogelijk om punten te pakken in de Champions League als je verdedigt zoals in de eerste helft", wond Mazzu er geen doekjes om. En dan volgen Liverpool en Napoli nog. "Daar moeten we nu nog niet aan denken. We proberen oplossingen te vinden voor deze problemen."

   

  Slotsom: is dit niveau te hoog gegrepen voor Racing Genk? "Dat denk ik niet. Als we niet zoveel fouten gemaakt hadden op defensief vlak, dan zouden we langer in de match gebleven zijn."

  Heynen: "Het moet gewoon veel beter. Klaar"

  • Bryan Heynen: "We waren naar hier gekomen om iets te tonen. Wat we getoond hebben, is niet zo positief. We begonnen veel te slap en ik kan niet zeggen waar het aan ligt. We kwamen al na 2 minuten op achterstand en die andere tegengoals waren ook te makkelijk. Zulke foutjes worden afgestraft in de Champions League. We moeten veel beter voor de dag komen als we iets willen betekenen tegen Liverpool en Napoli. Het moet gewoon veel beter. Klaar."
  • Aly Samatta: "Ik kan mijn ploegmaats niets verwijten. Het is niet wat we ervan verwacht hadden, maar de Champions League is een ander niveau. Een fout betaal je cash en dat gebeurde na 2 minuten al. We moeten in de spiegel kijken en leren uit onze fouten. Dat ik voor deze matchen gebleven ben? Ik heb nooit gezegd dat ik voor de Champions League in Genk gebleven ben. We winnen en verliezen samen."
  • Gaëtan Coucke: "We wisten dat Salzburg een heel sterke ploeg zou zijn. We waren er op voorbereid, maar blijkbaar niet goed genoeg. We moeten nu samen werken als groep. We mogen de kopjes niet laten hangen en we moeten nu kijken naar het weekend."
  • Sébastien Dewaest: "Dit is een ontgoocheling. Salzburg heeft getoond wat dit niveau is. We moeten hier uit leren. Ik heb zelf ook goals weggegeven. Iedereen moet zich nu in vraag stellen."