Clement: "Onze wereld stort niet in bij nederlaag tegen Galatasaray"

  Philippe Clement en Hans Vanaken zien kansen voor Club Brugge.

  Club Brugge begint morgen voor de derde keer in 4 jaar aan de groepsfase van de Champions League. Met Galatasaray krijgt het meteen ook de op papier haalbaarste kaart van de poule op bezoek. "We zullen onze huid duur verkopen", klinkt coach Philippe Clement strijdvaardig.

  Club Brugge is in een loodzware poule met Real Madrid, PSG en Galatasaray ingedeeld. Tegen Turks kampioen Galatasaray staat dan ook meteen wat druk op de ketel om punten te sprokkelen voor die fel begeerde derde plek. "Als we kunnen winnen, zetten we een grote stap vooruit zonder garanties", zegt Clement. "Bij een gelijkspel blijven de kansen fiftyfifty en bij een nederlaag moeten we een serieus inhaalmanoeuvre doen."

   

  "We zitten nu eenmaal met twee ploegen in onze poule die in principe hors catégorie zijn. Maar dat wil niet zeggen dat we ons zomaar gewonnen geven. Club heeft al bewezen dat het een resultaat kan halen tegen ploegen met meer kwaliteit en een hoger budget. We gaan met onze wapens strijden om het maximale te halen tegen Galatasaray."

  We zitten met twee ploegen in onze poule die hors catégorie zijn, maar we geven ons niet zomaar gewonnen.

  Philippe Clement

  "De Turkse kampioen heeft een ploeg met veel kracht en snelheid. Maar we hebben gisteren en vandaag al getraind op de punten waar we de tegenstander pijn kunnen doen. Elke ploeg heeft zijn zwakke plekken en die moet je zoeken."


  "Maar onze wereld zal niet instorten bij een nederlaag tegen Galatasaray. We hebben ons al gekwalificeerd voor de groepsfase, dus onze Europese doelstelling is al binnen. Ik wil gewoon dat mijn spelers zich elke wedstrijd 100 procent geven, met lef. We zullen onze huid heel duur verkopen."

  Vanaken: "Proberen de zwaktes van Galatasaray uit te buiten"

  Voor Hans Vanaken, de metronoom op het Brugse middenveld, is het zijn derde Europese campagne met blauw-zwart. "We hebben onder Clement al serieuze stappen gezet in het systeem dat we willen spelen", zegt hij. "We hebben meer ervaring dan in de vorige jaren om in de Champions League te spelen. In onze eerste campagne onder Preud'homme misten we de ervaring om een resultaat te halen. Vorig jaar was het al een stuk beter en dat kan alleen maar beter worden dit seizoen."

   

  "Er wordt gezegd dat het tussen ons en Galatasaray zal gaan voor de derde plek. Maar we gaan niet elke match ingaan met de intentie om alleen maar de nul te houden en te verdedigen. We moeten onze tegenstanders pijn proberen te doen. We willen morgen graag winnen tegen Galatasaray, maar moeten is een te groot woord."

   

  "Ik heb vandaag pas de eerste beelden gezien van de Turken. Het is duidelijk een ploeg met veel ervaring. We moeten zeker oppassen voor hun kwaliteiten, maar mogen niet het gevoel hebben dat er niets mogelijk is. We moeten proberen om hun zwaktes uit te buiten en kansen te creëren."

  Bekijk hier de volledige persconferentie: