Mildere schorsing voor Neymar: hij kan nu toch 2x tegen Club Brugge spelen

  Neymar behaalt een overwinning buiten de lijnen.

  Neymar hoeft maar twee wedstrijden te missen in de Champions League. De 27-jarige Braziliaanse steraanvaller van PSG stond oorspronkelijk drie Europese matchen aan de kant, maar haalde zijn slag thuis bij het TAS.

  Neymar werd eind april voor drie matchen geschorst, nadat hij op zijn sociale media zwaar uitgehaald had naar de spelleiding in de Champions League-match tegen Manchester United. 

   

  Neymar speelde niet mee door een voetblessure en bekeek de partij vanuit de tribunes. Hij zag dat United in de slotfase een betwistbare strafschop kreeg en zich zo een weg baande naar de kwartfinales.

   

  "Dit is een schande. Dit kan nooit hands zijn. Hoe maak je hands achter je rug? Ze zetten vier mensen die geen verstand van voetbal hebben neer om naar een herhaling in slow motion te kijken. Go f*ck yourselves", tikte Neymar op Instagram.

   

  De Europese bond UEFA liet de tirade niet passeren en schorste Neymar voor de eerstvolgende drie Europese wedstrijden.  PSG tekende beroep aan, zonder succes.

   

  Daarom stapten PSG en Neymar naar het Sporttribunaal TAS in Lausanne, dat nu beslist om de schorsing te verminderen van 3 naar 2 wedstrijden.

   

  Dat wil zeggen dat Neymar de duels met Real Madrid (18 september) en Galatasaray (1 oktober) mist, maar dus paraat is voor de uitmatch op Club Brugge (22 oktober).

  Neymar gisteren op training bij PSG: