Emilio Ferrera moet na 3 maanden alweer opkrassen bij Dudelange

  Emilio Ferrera (archief) wordt na 3 maanden ontslagen.

  F91 Dudelange heeft de samenwerking beëindigd met coach Emilio Ferrera. De Belgische trainer loodste de Luxemburgers wel naar de poulefase van de Europa League, maar betaalt het gelag voor de 4 op 15 in de competitie.

  Emilio Ferrera won zieltjes in zijn eerste maand in Luxemburg door Dudelange voorbij zes kwalificatiewedstrijden naar de poulefase van de Europa League te loodsen. Maar de coach zal er de vruchten niet van plukken, want twee dagen voor de start van de Europese campagne wordt Ferrera bedankt voor bewezen diensten.

   

  Ferrera betaalt het gelag voor de dramatische start van de competitie. De Luxemburgse landskampioen ging afgelopen weekend met 0-1 de boot in op het veld van rode lantaarn Hostert. Met 4 op 15 staat Dudelange op de 12e plek in de competitie.

   

  Ex-Anderlecht-speler Bertrand Crasson, die nog maar enkele dagen geleden was aangesteld als assistent, neemt voorlopig zijn taken over. Hij zit op de bank voor de eerste match in de EL-poulefase bij APOEL in Nicosia. De Luxemburgers treffen ook Qarabag en Sevilla.