De mascottes voor Peking 2022 zijn een panda en lantaarntje

  De Winterspelen zijn van 4 tot 20 februari 2022, de Paralympics van 4 tot 13 maart 2022.

  Bing Dwen Dwen is de mascotte van de Olympische Winterspelen, Shuey Rhon Rhon van de Paralympische Winterspelen.

  De organisatie van de Olympische Winterspelen 2022 in Peking heeft vandaag haar mascotte bekendgemaakt: het is een panda met de naam Bing Dwen Dwen, wat zoveel betekent als "kleine ijspegel". Voor de Paralympics enkele weken later is er een lantaarnkindje genaamd Shuey Rhon Rhon.

  Het is geen toeval dat een pandabeer dienstdoet als mascotte voor de Spelen in China, het dier wordt er op handen gedragen. Bing Dwen Dwen is een pandabeer in een ijspak, wat verwijst naar het winterse karakter van het evenement. De kleuren rond zijn gelaat symboliseren de olympische ringen.

   

  In een tweet geeft het organisatiecomité mee dat de panda "een hart van goud heeft en een liefde voor alle wintersporten": "Deze panda is klaar om de ware spirit van de Olympische Spelen met de wereld te delen." (lees voort onder de tweet)

  De Olympische Winterspelen zijn van 4 tot 20 februari 2022, enkele weken later, van 4 tot 13 maart zijn er de Paralympische Winterspelen. Het event voor wintersporters met een beperking krijgt een rood lantaarnkindje als symbool. "Shuey Rhon Rhon heeft onze harten al verwarmd", luidt het. (lees voort onder de tweet)

  Peking is 1e stad voor Zomer- en Winterspelen

  Peking wordt in 2022 de eerste stad ter wereld die zowel de Zomerspelen (2008) als de Winterspelen georganiseerd heeft. De organisatie maakte vandaag ook bekend dat ze 1,5 miljard euro zal investeren in de sportinfrastructuur en het olympische dorp.
  Er komt ook een hogesnelheidslijn tussen Peking en Zhangjiakou, een stad in het noord- oosten waar enkele competities plaatsvinden.

  Ontdek hoe de lieflijke pandamascotte tot leven kwam: