Cagliari krijgt geen straf voor racisme tegen Lukaku

  Romelu Lukaku stelde het racisme nog maar eens aan de kaak.

  Cagliari wordt niet gestraft voor de racistische uitingen van zijn fans aan het adres van Romelu Lukaku. Volgens de Italiaanse voetbalbond (FIGC) is er geen sprake van discriminatie.

  In het competitieduel tegen Inter maakten enkele fans van Cagliari hun trieste reputatie weer waar. Terwijl Romelu Lukaku klaarstond om een penalty te nemen, trakteerden enkelingen hem op racistische geluiden.

   

  "In de voorbije maand zijn veel spelers het slachtoffer geworden van racisme. Ik gisteren ook", schreef Lukaku op Instagram. "Voetbal is een spelletje waar iedereen van moet kunnen genieten. Elke vorm van discriminatie die onze sport te schande maakt, mogen we niet accepteren."

   

  Ook Cagliari veroordeelde het racisme en de Serie A kondigde een antiracismecampagne aan. Toch ontsnapt Cagliari voor de derde keer aan een straf na een onderzoek naar racisme. 

   

  De rechter besluit dat de uitingen van de Cagliari-fans "qua omvang en perceptie" niet discriminerend waren. De club krijgt wel een boete van 5.000 euro omdat de fans plastic flesjes op het veld hadden gegooid.

  Tweet: