Blessure Stones maakt defensieve zorgen van Manchester City nog groter

  Pep Guardiola zal minstens een maand geen beroep kunnen doen op John Stones.

  De tactische kunde van Pep Guardiola wordt stevig op de proef gesteld bij Manchester City. Na de zware blessure van Aymeric Laporte ziet de Spanjaard ook nog John Stones uitvallen. Zo heeft hij maar één centrale verdediger meer over.

  Aymeric Laporte liep begin september een zware knieblessure op tegen Brighton en zal in 2019 niet meer in actie komen. Guardiola haalde noodgedwongen Nicolas Otamendi, vorig jaar nog vierde keuze, van de bank om een centraal duo te vormen met John Stones. 

   

  Tot overmaat van ramp heeft nu ook Stones zich geblesseerd tijdens de voorbereiding van het eerste Champions League-duel tegen Sjachtjor Donjetsk. De Engelse verdediger zal vier tot vijf weken niet in actie kunnen komen door een spierblessure.

   

  Aangezien Manchester City deze zomer geen vervanger heeft gehaald voor Vincent Kompany, moet Guardiola nu improviseren. Middenvelders Fernandinho en Rodri zullen waarschijnlijk een rijtje lager moeten spelen.

   

  "Het is een geweldige uitdaging met nog maar één centrale verdediger", zei Guardiola op de persconferentie. "Maar Erik Garcia en Taylor Bellis (twee jeugdspelers, red) zullen misschien een kans krijgen. In het voetbal moet je kunnen omgaan met moeilijke situaties. Ik ben klaar voor de uitdaging."

  Tweets: