US Open-winnares Andreescu krijgt haar eigen straat in Toronto

  En massa volk was opgedaagd voor de huldiging van Bianca Andreescu.

  En massa volk was opgedaagd voor de huldiging van Bianca Andreescu.

  Bianca Andreescu is maandag gehuldigd in haar thuisland Canada, een week na haar triomf op de US Open. In haar geboorteplaats Mississauga, een voorstad van Toronto, wordt ook een straat naar Andreescu vernoemd.

  Bianca Andreescu rekende in de finale in New York af met Serena Williams en veroverde zo als eerste Canadese een grandslamtitel.

   

  "Ik had nooit gedacht dat ik ooit eens mijn eigen huldiging zou hebben. Maar dit is pas het begin. Ik heb dromen en ik ben blij dat ik die nooit heb opgegeven. Anders had ik hier niet gestaan", sprak Andreescu de menigte toe.

   

  "Als ik het kan, als Serena het kan, als Roger het kan, als de basketballers van Toronto Raptors het kunnen, dan kunnen jullie het ook", aldus Andreescu, die binnenkort ook in haar eigen straat kan gaan wonen. In haar geboorteplaats Mississauga, een voorstad van Toronto, wordt er een straat vernoemd naar de winnares van de US Open.