Zware loting voor Goffin en co in nieuwe ATP Cup: Federer en Murray wachten

  In Sydney is vandaag geloot voor de groepsfases van de ATP Cup, een nieuw tennistoernooi voor landenteams dat in januari 2020 zal plaatsvinden. België is ingedeeld in de zware groep C met het Zwitserland van Roger Federer en het Groot-Brittannië van Andy Murray.

  De ATP Cup is een splinternieuw toernooi dat volgend jaar voor de top van het mannentennis als voorbereiding op de Australian Open moet dienen. 24 landenteams, bestaande uit 5 spelers, zullen in januari 2020 gedurende 10 dagen de strijd met elkaar aangaan in 3 Australische speelsteden: Brisbane, Perth en Sydney.

   

  Vandaag vond de loting plaats voor de ATP Cup. Voor ons land zijn in groep C met Zwitserland en Groot-Brittanië alvast 2 stevige tegenstanders uit de bus gekomen. Goffin & co zullen in speelstad Sydney moeten opboksen tegen 2 absolute toppers in het mannentennis. Roger Federer is bij Zwitserland van de partij. Andy Murray zal als hij fit is meedoen voor Groot-Brittanië. Beide mannen zijn voormalig nummer 1 van de wereld en hebben meerdere grandslamtitels op hun palmares staan.

   

  Eén tegenstander in de poule van de Belgen is nog niet bekend. Op 13 november wordt die 4e en laatste tegenstander in de groep van de Belgen bepaald. 

   

  Op 3 januari opent de Belgische ploeg zijn toernooi tegen die nog te bepalen tegenstander. Diezelfde dag spelen ook Zwitserland en Groot-Brittannië al tegen elkaar. Dat zou dus al meteen een topduel kunnen leveren tussen Federer en Murray.

   

  De winnaars van elke groep en de beste 2 tweedes stoten door naar de eindfases. De ATP Cup eindigt op 12 januari.