Mulder: "Ik heb 50 euro ingezet op CL-eindwinst van Leipzig"

  Frank Raes en Youri Mulder.

  Vanavond gaat het nieuwe Champions League-seizoen van start. In een Facebook Live op de Sporza-pagina hebben Frank Raes en Youri Mulder hun lampje op de Europese topcompetitie gezet. "Bij Manchester City moeten ze opletten dat het geen obsessie wordt."

  Kan Racing Genk winnen in Salzburg?

  Youri Mulder: "Ik heb even gekeken naar de uitslagen van Salzburg. Dat staaft mijn donkerbruin vermoeden dat Genk een moeilijke wedstrijd tegemoet gaat. Ze hebben elke wedstrijd minstens 4 doelpunten gemaakt en hebben alles gewonnen. Het wordt moeilijk voor Genk."

  Kan FC Barcelona de Champions League nog eens winnen?

  Youri Mulder: "Dan hadden ze Neymar moeten halen. Met die hele toestand van Neymar is er ook iets gebeurd in het team van Barcelona. Ik denk dat ze de Champions League kunnen winnen, maar het was voor Messi mooi geweest als er nog een andere aas zou geweest zijn, iemand die ook de aandacht naar zich toetrekt. Dembélé is dat net niet."

  Wie wordt het Ajax van dit seizoen?

  Youri Mulder: "Leipzig zou dat kunnen worden. Dat is mijn dark horse. Ze hebben een hele goeie coach, Julian Nagelsmann. Ik heb 50 euro ingezet op het winnen van de Champions League met Leipzig. Je krijgt 50 keer de inzet. Dat ik dat geld niet zal terugzien? We spreken elkaar in juni."

  Wat als het weer niet lukt voor Manchester City?

  Youri Mulder: "Ik denk dat ze bij City moeten opletten dat het geen obsessie wordt, dat ze nu die Champions League moeten winnen. Guardiola is er niet in geslaagd bij Bayern en nu dreigt het ook bij City niet te lukken. Ik ben benieuwd hoe ze uit deze minicrisis komen na de nederlaag tegen Norwich."

  Voor Club Brugge is het meteen van moeten?

  Youri Mulder: "Er zit wel druk op. Het is eigenlijk de eerste wedstrijd van de knock-outfase. Je moet ook een tegengoal mijden, want het onderlinge resultaat kan beslissend zijn."

   

  "Of Club punten kan pakken tegen de toppers? Ik vind Clement wel een slimme trainer die kan anticiperen op de kracht van PSG en Real. Alleen ben je afhankelijk van een slechte dag van Hazard of moet Neymar het op zijn heupen krijgen. Dat geluk moet je hebben."

  Bekijk de Facebook Live met Youri Mulder: