Genk-voorzitter Croonen: "Match tegen Salzburg kan kantelpunt zijn"

  Genk-voorzitter Croonen bij het vertrek naar Salzburg.

  Genk-voorzitter Croonen bij het vertrek naar Salzburg.

  Het is aftellen naar vanavond 21u voor iedereen die Racing Genk een warm hart toedraagt. Dan speelt de landskampioen in en tegen Salzburg zijn eerste Champions League-wedstrijd in 8 jaar. "Salzburg is waarschijnlijk onze concurrent voor de 3e plaats, dus dit is een heel belangrijke match", zegt voorzitter Peter Croonen.

  "Deze match komt misschien te vroeg"

  "Ik ben blij en trots dat we dit mogen meemaken", glundert Croonen.

   

  "Tegelijkertijd ben ik ook voorzichtig. Salzburg kende met 21 op 21 een fenomenale competitiestart. Hun statistieken dwingen respect af, maar we moeten tonen dat wij ook een goeie ploeg zijn. Dit seizoen was het nog niet top, maar dat is een kwestie van tijd. Wie weet is de match tegen Salzburg wel een kantelpunt."

   

  "Misschien komt een belangrijke match als deze te vroeg voor ons. Ik ben ervan overtuigd dat we een kern hebben die zijn voet naast die van Salzburg mag zetten, maar dan moeten we wel top zijn. Ik ben benieuwd hoe we voor de dag gaan komen. Hopelijk spelen we goed, dan is er iets moois mogelijk."

   

  "Ik ben positief, maar ik lig niet zozeer wakker van het resultaat. Het is perfect mogelijk dat Genk 3 goals moet incasseren in Salzburg, maar dat wil niet zeggen dat we dan een slechte match gespeeld hebben."

   

  "We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Stel dat we winnen van Salzburg, dan wil dat niet zeggen dat we komend weekend in de eigen competitie zomaar even Oostende gaan kloppen." 

  Ik ben ervan overtuigd dat we een kern hebben die zijn voet naast die van Salzburg mag zetten.

  Peter Croonen - Voorzitter Racing Genk

  "Eigen competitie blijft prioriteit"

  "Ik denk dat de groep heel goed beseft dat deze club elk jaar Europees wil spelen. Dat gaan we niet kunnen afdwingen in Europa, maar wel in onze eigen competitie."

   

  "Elke competitiematch is daarom ook minstens zo belangrijk als een CL-match. Natuurlijk voetbal je in de Champions League op een ander toneel. Dat is iets waar je als voetballer, maar ook als bestuurslid of supporter erg naar uitkijkt. Maar de focus blijft voor ons de competitie, dat is het allerbelangrijkste."

  Elke competitiematch is minstens zo belangrijk als een CL-match.

  Peter Croonen - Voorzitter Racing Genk

  De babbel met Genk-voorzitter Croonen: